Wiet kweken voor eigen gebruik

Deze informatie is bedoeld voor leer doeleinden, niet voor illegale kweek

9. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je dat de autoflowers een veel lagere THC gehalte en opbrengst had, dat is nu niet meer het geval. Zo heeft bijvoorbeeld de Runtz Auto nu al tot 26% THC

Wat is Auto-flower en waarom? – Bekijk de video

Waar kan ik goede Wietzaden Kopen – Bekijk de video

Je hebt 3 zaden auto-flower, vrouwelijke of regulier.

 • Reguliere wietzaden

Reguliere wietzaden zijn de natuurlijke keuze voor wietkwekers omdat ze afkomstig zijn van een natuurlijke bestuiving van een mannelijke en vrouwelijke wietplant. Deze zaden hebben een verhouding van ongeveer 50% mannelijke en 50% vrouwelijke planten. Een van de voordelen van reguliere zaden is dat ze een grotere variëteit aan genetische eigenschappen hebben, waardoor kwekers meer keuze hebben bij het selecteren van de beste planten voor hun kweekomstandigheden. Een nadeel is dat sommige van deze zaden mannelijke planten kunnen produceren, die geen wiet produceren en alleen gebruikt worden voor de bestuiving van de vrouwelijke planten.

* Voordelen: Goedkoop, beste geschikt voor kruising, hogere THC dan bij autoflower

* Nadelen: Geslacht wietplant onbekend 50/50 mannelijk/vrouwelijk

 • Vrouwelijke wietzaden

Een vrouwelijke wietplant geeft de mooie wiettoppen waar we van genieten maar kan ook pollen produceren, ofwel bestuivingselementen. Dit kan op een natuurlijke of chemische manier gebeuren. Bij de chemische methode wordt een vrouwelijke plant behandeld met colloïdaal zilver, waardoor de plant ook pollen produceert. Als gevolg hiervan zullen alle zaden die na de bestuiving ontstaan, vrouwelijk zijn, omdat een vrouwelijke plant alleen het vrouwelijke chromosoom bevat. Sommige vrouwelijke wietplanten kunnen ook van nature pollen produceren, bijvoorbeeld als de bloemen niet worden bestuift als een soort laatste redmiddel, met 100% vrouwelijke zaden als resultaat.

* Voordelen: 99,9% kans op vrouwelijke wietplant, groei- en bloeiperiode bepalen, hogere THC dan bij autoflower.

* Nadelen: Duurder dan regulier, kan resten van colloïdaal zilver bevatten (niet bij natuurlijke manier)

 • Auto-flower

Autoflowering wietzaden zijn een populaire keuze onder wietkwekers vanwege hun gemak en snelle oogsttijd. Deze soorten stammen af van de Ruderalis, een soort die oorspronkelijk voorkomt in gebieden zoals Rusland, Siberië, Centraal Europa en Centraal Azië. De genetische aanleg van autoflowers bepaalt hun groei- en bloeifase, die niet beïnvloed kan worden door het aanbieden van minder lichturen. Wel kan dit de groei beïnvloeden. Autoflowers zijn beroemd om hun snelle oogsttijd, meestal tussen de 7 en 13 weken. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om wiet te kweken met snelle oogsttijden, dan zijn autoflowering wietzaden een goede keuze.

* Voordelen: Groeit en bloeit altijd ook bij te veel/ te weinig lichturen, snel klaar

* Nadelen: Kan groei- bloeifase niet beïnvloeden, iets lagere THC gehalte dan regulier en vrouwelijk.

Kun je wiet buiten kweken?

Ja, vanaf 15 Mei kan je veilig buiten je wiet kweken

We beginnen met het ontkiemen, ontkiemen kan je op meerdere manieren doen. Iedereen heeft z’n eigen voorkeur.

Benodigdheden Ontkiemen wietzaadje.

 • Wietzaadje
 • Schoteltje
 • Water
 • Watten/patch of wc-papier

 

Er zijn verschillende manieren om je wietzaadje te ontkiemen. Bij het ontkiemen is het het beste om dit in een warme (Kamertemperatuur ong. 22°) donkere omgeving te doen.

Je kan het wietzaadje ontkiemen door:

 • Het wietzaadje te plaatsen in een natte/vochtig watje en deze te plaatsen tussen 2 schoteltjes

* Dit is de meest voorzichtige manier

 • Het wietzaadje in een laagje water te leggen, bijvoorbeeld in een glas water, de wietzaadjes blijven drijven en dek het glas af.

* Makkelijk. Zodra het wietzaadje is gezakt naar de bodem (wellicht al een klein worteltje zichtbaar) is het wietzaadje klaar om te potten. Duurt ongeveer een dag. Verdrink je wietzaadje niet.

 • Het wietzaadje direct in aarde plaatsen

* Deze methode kan sneller mislukken dan de andere methodes, dit is wel de meest snelle manier waarbij ontpotten van je plant bij een groot genoege pot niet nodig is.

8. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Waterstofperoxide 3% verdunnen met water, vleugje kaneel en een beetje wortelstimulator zorgt voor een snellere en betere ontwikkeling van je kieming, groei en bloei

Het kweken van wiet begint met het zaaien van de zaden. Het duurt meestal 1 tot 4 dagen voordat het zaadje uitkomt. Als na een week het zaadje nog niet is uitgekomen, is de kans groot dat het niet meer zal ontkiemen. Zodra het worteltje is uitgekomen, kun je het zaadje in een pot plaatsen. Zorg ervoor dat het zaadje met het worteltje naar beneden wordt geplaatst. Het zaadje is zeer kwetsbaar, dus wees voorzichtig tijdens het verplaatsen. Er zijn verschillende soorten potgrond beschikbaar zoals aarde, coco, aarde-coco mengsel of hydrocultuur.

Als je kiest voor coco, aarde of een mengsel hiervan, raden we aan om te beginnen met een klein potje of een plastic bekertje. Dit vergroot de kans op succes voor je plant. Na ongeveer 2 tot 3 weken is je plant groot genoeg om te verpotten naar een grotere pot. Dit zal de groei van de plant stimuleren. Een goede keuze voor potgrond en de juiste zorg zijn cruciale factoren voor een succesvolle oogst.

Je eigen planten kweken?

Jij weet toch ook dat niks lekkerder is dan je eigen wiet

Welke (bij)voeding ga je gebruiken?

Om een succesvolle oogst te behalen is het belangrijk om de juiste voeding te geven aan je wietplanten tijdens de groei- en bloeiperiode. Aarde bevat vaak voldoende voeding, maar bij het kweken met coco is extra voeding nodig omdat cocosvezels van nature geen voedingsstoffen bevatten. Als je een extra stimulans wilt geven of kiest voor hydrocultuur, is aanvullende voeding noodzakelijk. Er zijn biologische en synthetische voeding beschikbaar, houd er wel rekening mee dat de stoffen uiteindelijk niet uit de plant kunnen worden gespoeld. De optimale hoeveelheid voeding verschilt tijdens de groei- en bloeifase van de plant.

Let ook op de Ph-waarde, zoutgehalte, mineralen en kalkgehalte van het water dat je gebruikt. Regenwater is een goede keuze, maar veel planten groeien ook goed op kraanwater. De gemiddelde Ph-waarde voor verschillende grondsoorten is:

 • Coco, aarde en gemengd: Ph 6 – 7
 • Hydrocultuur: Ph 5,5 – 6,3
 

Eventuele EC waarden voor alle grondsoorten: 1.2 – 2.5 EC (let op hoe je plant reageert op meer voeding)

Meng het water met de aanvullende voeding goed door elkaar voor de beste opname van de voedingsstoffen. Bij aarde is het niet altijd nodig om aanvullende voeding te gebruiken.

* Voordelen: Geen vervuiling, je kan je wietplant niet vergiftigen.
* Nadelen: Mindere groei, kleinere toppen, Kan niet op Hydrocultuur, mindere smaak, kleur en sterkte van zowel de plant als de top. Lagere THC gehalte dan met bijvoeding.

– Biologisch(natuurlijke) voeding

Biologische voeding voor wietplanten is gebaseerd op natuurlijke producten, zoals plantaardige of dierlijke materialen zoals kunstmest, plantenafval, fruit- en groenteafval. De meest aanbevolen biologische aanvullende voeding zijn dierenpoep, zoals vleermuizen of vogelpoep, zoals van zeemeeuwen. Het is belangrijk dat de dieren geen vlees eten. Hoe meer verschillende soorten dierenpoep je gebruikt, hoe beter. Let wel op dat je niet teveel voeding geeft, want dan zullen de bladeren donker groen worden en zelfs beginnen te krullen. Verdun de voeding in dat geval met wat meer water. Misschien heb je een zoetwater aquarium, het water hiervan is ook erg geschikt voor wietplanten omdat het de juiste hoeveelheid stikstof (N), fosfor (P), kalium (K) en soms zelfs de juiste Ph-waarde bevat.

Houd er rekening mee dat bij zowel biologische als synthetische voeding, een te hoge dosering kan leiden tot problemen voor de plant, zoals donkergroene bladeren en een glans op de bladeren, waardoor groei wordt belemmerd. Als je te veel voeding geeft, kan het zelfs leiden tot de dood van de plant. Spoel de plant indien nodig met schoon water om eventuele overmaat aan voeding te verwijderen. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid voeding te geven en de plant goed in de gaten te houden om te zien hoe het reageert. Het gebruik van biologische voeding kan een positief effect hebben op de kwaliteit en smaak van de oogst.

* Voordelen: Zorgt voor een betere wietplant met grotere toppen, je hoeft de wietplant niet te spoelen, natuurlijk, geen kans op vervuiling in je wiet, krachtigere smaak, kleur en sterkte van zowel de wietplant als de top. Hogere THC gehalte.
* Nadelen: Kans op te hoge dosis/vergiftiging., 

Maak je eigen organische thee goede voeding voor je planten

6. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je al dat, regenwater meer zuurstof bevat waardoor je planten beter zullen groeien

7. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Last van ongedierte, schimmels of eitjes? Met kaneel poeder kom je hier snel en makkelijk van af! Strooi gewoon wat kaneel over de plant

– Synthetisch

Synthetische (bij)voeding is een krachtige optie voor wietkwekers, omdat het is samengesteld met de optimale verhouding van stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K), vaak afkomstig uit aardolie. Het is echter belangrijk om op te letten dat deze voeding vaak chemische reststoffen achterlaat. Daarom is het aanbevolen om minimaal 3 weken voor de oogst de grond goed door te spoelen en geen synthetische (bij)voeding meer te gebruiken. Dit kan de rook- en smaakkwaliteit van de wiet beïnvloeden. Wiet dat met synthetische voeding is gekweekt, wordt vaak herkend als vervuilde wiet en kan vaak in de straathandel terecht komen.

* Voordelen: Zorgt voor optimale groei, grote toppen, krachtiger smaak, kleur en sterkte van zowel de wietplant als de top. Hogere THC gehalte dan zonder bijvoeding.
* Nadelen: Spoelen, kans op te hoge dosis/vergiftigen. Laat chemische reststoffen achter.

– Biologisch & synthetisch 

Biologische en synthetische (bij)voeding worden vaak in combinatie gebruikt bij het kweken van wietplanten. Dit wordt gedaan om de planten een extra groeiboost te geven tijdens de bloeitijd, zonder de planten te veel te vervuilen met chemicaliën. Echter, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat sommige bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt, synthetisch zijn en chemische resten achterlaten op de planten. Een goede balans tussen biologische en synthetische voeding kan helpen om de planten gezond en vrij van chemicaliën te houden, terwijl ze tegelijkertijd de juiste hoeveelheid voeding krijgen om te floreren. Daarnaast, is het ook belangrijk om te onthouden dat sommige synthetische middelen, die vaak worden gebruikt in landbouw, kunnen schadelijk zijn voor het milieu, dus het is aan te raden om natuurlijke alternatieven te overwegen.

* Voordelen: Alles zoals Synthetisch
* Nadelen: Alles zoals Synthetisch


Wat is een kweekschema?

Met een kweekschema kun je precies zien hoeveel bijvoeding je kan geven. In bijvoorbeeld de groeifase of bloeifase. Door middel van een schema geef je precies wat je wietplanten nodig hebben. Iedere bijvoeding heeft zijn eigen schema.

Wat heb je nodig voor buitenkweek?

Mooie weer en voeding, klaar

Welk light kan je gebruiken om je wietplant te laten groeien

Welk soort licht ga je gebruiken?

Er zijn verschillende soorten lichtbronnen welke je kan gebruiken voor jouw teelt, natuurlijk licht ofwel de zon, ledlampen en/of gloeilampen. Met het aantal lichturen (,hierbij is autoflower een uitzondering op de regel,) kun je de groei en bloeitijd beïnvloeden:

– Benodigde lichturen groei: 16 uur
(8 uur donker)
De wietplant groeit in het licht, daarom veel lichturen in de groeifase nodig.

– Benodigde lichturen bloei: 12 uur
(12 uur donker)
Wil je dat je wietplant toppen gaat vormen? Zorg ervoor dat je wietplant 12 uur in volledige duisternis staat, in het donker maakt de cannabisplant de toppen aan. Autoflower gaat vanzelf de toppen aanmaken. Dit kan je niet bevorderen door het aantal lichturen te verminderen. De groei van een autoflower kan wel lichtelijk beïnvloed worden door te weinig lichturen. Elke wietplant is uniek en heeft zijn eigen optimale lichturen cyclus. Sommigen kiezen er zelfs voor 24/7 licht bij hun auto flower! Speel met het aantal lichturen per teelt en zie welke het beste aansluit op jouw teelt.

– Natuurlijk/zon

Alleen de leds  zijn zo sterk en hebben de brede diversiteit van de kleursamenstelling van zonlicht. Rood-, ver rood-, blauw- en groen licht wat erg goed is voor de ontwikkeling van de wietplant. Dit licht en de werking van de kleurensamenstelling is niet te evenaren met kunstlicht. Toch zijn er ook nadelen. Het zonlicht is niet constant en het aantal lichturen is seizoensgebonden. Als je wietplant achter het raam staat kunnen de bladeren verbranden.

* Voordelen: Onevenaarbaar sterk licht
* Nadelen: Niet constante en optimale aantal zon uren en seizoen afhankelijk. Kan je plat niet zelf in de bloei zetten
(Niet stabiel, er zijn zonnige en bewolkte dagen. Er is ook kans dat de bladeren verbranden als je wietplant achter een raam staat.)

5. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je al dat led light erg gewild is en voor bijna geen geld kan je uit China al mooie led lampen halen

– Ledlamp

Een LED groeilamp is een lamp die tegenwoordig veel wordt gebruikt in de tuin- en kassenbouw om wietplanten en toppen te laten groeien en bloeien. Na wat jaren experimenteren met LED is Led de nr 1 geworden om mee te kweken, het is nu mogelijk om met een lager watt en dus kosten een hogere opbrengst van toppen te krijgen.

 

* Voordelen: Constant en optimaal licht, meerdere licht/hoogte in te stellen, goedkoop in gebruik, geeft bijna geen warmte af, de lichturen instellen voor de groei- en bloeitijd. Volledig licht spectrum.
* Nadeel: Duur in aanschaf.

– Gloeilampen

Gloeilampen zijn nog steeds in gebruik, voornamelijk om dat men deze nog had liggen maar zodra de gloeilampen op zijn wordt er vaak overgetapt naar led.

* Voordelen: Constant en optimaal licht, meerdere licht/hoogte in te stellen, de lichturen instellen voor de groei- en bloeitijd, goedkoop in aanschaf.
* Nadelen: Brandgevaarlijk, geeft veel warmte, duur in gebruik.

Mag je 5 wietplanten in je tuin hebben?

NEE, bij niet meer dan 5 wietplanten worden al je spullen afgepakt zonder vervolg. Meer dan 5 is wel strafrechtelijke vervolging

Wietplant laten groeien

Als je wietplantje nog heel klein is pas dan op met bijvoeding geven, het liefst nog helemaal geen bijvoeding.Een wietplant in de groei,heeft 18 uur light nodig en 6 uur duisternis. Zolang de plant 18 uur light krijgt zal hij alleen groeien. Als je je light aanpast aan 12 uur light 12 uur duisternis zal de wietplant gaan bloeien.

Hoe groot je wietplant word is afhankelijk van je ruimte. Heeft je wietplant een grote pot en kan hij dus veel wortels aan maken dan zal je een grote wietplant krijgen. Als je deze in bijvoorbeeld je tuin doet kan je plant wel 3 tot (sommige gevallen)5 meter worden. Als je binnen kweekt zullen wietplanten vaak rond de 40 en 80 centimeter zitten. Dit is afhankelijk van de pot grote, light hoeveelheid, warmte, vocht en voeding.

Je wietplanten hebben het meest naar hun zin bij een temperatuur tussen de 20 en 26 graden. De lucht vochtigheid kun je op 60 procent houden in de groeiperiode.

4. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Te veel water gegeven! Beestjes of wil je gewoon meer zuurstof voor je wortels. Geef een beetje Waterstofperoxide 3%

WIetkweken

Hoe lang voor het groeien van een wietplant?

Van het ontkiemen tot het oogsten van je toppen, komt tussen de 7 en 15 weken

Wietplant laten bloeien

Gaat het light naar 12 uur light en 12 duisternis dan gaat je wietplant in de bloei. Dit is anders bij autoflowering dit zijn wietplanten die zelf in de bloei gaan, hierbij maakt het niet uit of ze meer of minder light krijgen. Als je kleine witte haartjes ziet verschijnen bij de toppen van je wietplant dan staat je wietplant in de bloei. De bloei periode duurt ongeveer tussen de 7 en 15 weken, dit is per soort verschillend.

3. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je al dat je beter lauw water kan geven aan je plant, dit vind je plant fijn, 20graden

 

THC-Trichomes-close-up

Bespaar geld door te klonen?

Als je leert hoe je moet klonen kan je dit besparen op het kopen van wietzaadjes

Wiettoppen oogsten

Als bijna(80%) alle witte haartjes bruin(uitgedroogd) zijn is je wietplant klaar om geoogst te worden. Bij het oogsten knip je alle toppen van de plant en vervolgens al het grote blad van de toppen. Het blad dat uitsteekt bij de toppen halveer je. Knip het blad niet te veel weg het blad waar veel THC kristalen op zitten kun je er prima op laten zitten. Was je schaar met lauwe melk of olie om te voorkomen dat je schaar te veel gaat plakken. Dit kan je ook met je handen doen.

2. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je al dat je beter een beerde pot kan hebben dan een diepe pot. Zo maak je alles namelijk makkelijker voor de plant

wiet-oogsten

Wanneer kan ik oogsten

Wil je echt goed kunnen zien wanneer je oogsten moet. Dan moet je een goed vergrootglas of zoiets nemen en kijken of de koppen van de trichomen van doorzichtig naar melk kleur gaan, dan heb je een wat meer opliftende high, laat je hem wat langer door gaan en word deze amber bruin dan heb je een ontspannen high door je hele lichaam.

Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten

Kan je Autoflowers toppen?

Ja, ik zou dit wel vroeg doen bij 2de of 3de notes

Wiettoppen laten drogen

Voor het drogen is een optimale temperatuur van 17 tot 20 graden het best, met een lucht vochtigheid van 40 tot 50%.
Leg de toppen in een droogrek of hang deze op hun kop op in een droge en donkere ruimte met lucht ventilatie.

Laat de toppen rustig drogen, leg een paar kleine topjes op de verwarming. Zodat je dit al vast kan roken en dat je voor de rest de tijd neemt tot je de takjes kan horen knakken. Nu weet je dat je toppen klaar zijn voor gebruik.

 

1. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Als je plant al wat groter is kan je blad weghalen wat weinig licht krijgt, dit bevorderd de groei en doorluchting

WIetkweken
alles over Wiet en Hasj