Wil je een eigen wietplant kweken voor je eigen wiet?

wietzaden kopen
WIetkweken
wiet zaden kopen

Wiet kweken voor eigen gebruik

Deze informatie is bedoeld voor hobby kwekers, niet voor professionele kwekers

 

Hoelang duurt het groeien van wiet eigenlijk?

Hoelang het duurt voor je wietplant klaar is verschilt per plant. Gemiddeld van groei tot oogst is 7 en 15 weken.
Hierbij denken we aan het ontkiemen van de wietzaadjes, het groeien van de plant en het oogsten van de toppen.

9. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je dat de autoflowers een veel lagere THC gehalte en opbrengst had, dat is nu niet meer het geval. Zo heeft bijvoorbeeld de Runtz Auto nu al tot 26% THC

Wiet Zaden
WIetkweken

Waar kan ik goede Wietzaden Kopen – Bekijk de video

Je hebt 3 zaden auto-flower, vrouwelijke of regulier.

 • Reguliere wietzaden

Afkomstig van een natuurlijke bestuiving van een mannelijke en een vrouwelijke wietplant. De zaden welke hieruit voortkomen zijn 50% mannelijk en 50% vrouwelijk. Dit is ook meteen het grootste nadeel van de reguliere zaden. De vrouwelijke wietplant maakt de mooie bloemtoppen met THC en nog vele andere canaboïde die veel minder tot niet in de mannelijke cannabisplant voorkomt.

* Voordelen: Goedkoop, beste geschikt voor kruising, hogere THC dan bij autoflower

* Nadelen: Geslacht wietplant onbekend 50/50 mannelijk/vrouwelijk

 • Vrouwelijke wietzaden

Een vrouwelijke plant kan ook pollen aanmaken. Dit kan op zowel op een chemische als op een natuurlijke manier. Bij de chemische manier wordt een vrouwelijke plant met colloïdaal zilver bewerkt. Door de colloïdaal zilver maakt de vrouwelijke wietplant ook pollen aan en doordat een vrouwelijke wietplant alleen het vrouwelijke chromosoom bevat zal er na bestuiving alle zaadjes vrouwelijk zijn. Sommige vrouwelijke wietplanten maken van nature ook pollen aan, dit kan komen doordat de bloemen niet bestuift wordt, als een soort laatste redmiddel met 100% vrouwelijke zaden als resultaat!

* Voordelen: 99,9% kans op vrouwelijke wietplant, groei- en bloeiperiode bepalen, hogere THC dan bij autoflower.

* Nadelen: Duurder dan regulier, kan resten van colloïdaal zilver bevatten (niet bij natuurlijke manier)

 • Auto-flower

De autoflower stamt af van de reduralis. De reduralis komt van oorsprong uit Rusland Siberië, Centraal Europa en Centraal Azie. De genetische bepaling van de Autoflower bepaalt de groei- en bloeifase. Dit kan je niet beïnvloeden door minder lichturen aan te bieden. Wel kan dit de groei beïnvloeden. Ze staan er bekend om dat ze snel klaar zijn om te oogsten zo tussen 7 en 13 weken.

* Voordelen: Groeit en bloeit altijd ook bij te veel/ te weinig lichturen, snel klaar

* Nadelen: Kan groei- bloeifase niet beïnvloeden, iets lagere THC gehalte dan regulier en vrouwelijk.

Kun je wiet buiten kweken?

Ja, vanaf 15 Mei kan je veilig buiten je wiet kweken

We beginnen met het ontkiemen, ontkiemen kan je op meerdere manieren doen. Iedereen heeft z’n eigen voorkeur.

Benodigdheden Ontkiemen wietzaadje.

 • Wietzaadje
 • Schoteltje
 • Water
 • Watten/patch of wc-papier

Er zijn verschillende manieren om je wietzaadje te ontkiemen. Bij het ontkiemen is het het beste om dit in een warme (Kamertemperatuur ong. 22°) donkere omgeving te doen.

Je kan het wietzaadje ontkiemen door:

 • Het wietzaadje te plaatsen in een natte/vochtig watje en deze te plaatsen tussen 2 schoteltjes

* Dit is de meest voorzichtige manier

 • Het wietzaadje in een laagje water te leggen, bijvoorbeeld in een glas water, de wietzaadjes blijven drijven en dek het glas af.

* Makkelijk. Zodra het wietzaadje is gezakt naar de bodem (wellicht al een klein worteltje zichtbaar) is het wietzaadje klaar om te potten. Duurt ongeveer een dag. Verdrink je wietzaadje niet.

 • Het wietzaadje direct in aarde plaatsen

* Deze methode kan sneller mislukken dan de andere methodes, dit is wel de meest snelle manier waarbij ontpotten van je plant bij een groot genoege pot niet nodig is.

8. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Waterstofperoxide 3% verdunnen met water, vleugje kaneel en een beetje wortelstimulator zorgt voor een snellere en betere ontwikkeling van je kieming, groei en bloei

Wiet ontkiemen

Het duurt 1 tot 4 dagen tot er het wietzaadje uit komt. Wanneer het wietzaadje na een week niet is uitgekomen, komt het wietzaadje hoogst waarschijnlijk niet meer uit. Als het worteltje is uitgekomen kan je het uitgekomen wietzaadje potten. Leg het wietzaadje met het worteltje naar beneden. Wees voorzichtig met het wietzaadje, het wietzaadje is erg kwetsbaar. Dit kan in verschillende soorten potgrond zoals aarde, coco, aarde en coco gemengd of op water (hydrocultuur).

Kies je voor Coco, aarde of gemengd begin met een klein potje of bijvoorbeeld een plastiek bekertje. Dit om de slagingskans van je plant te vergroten. Na circa 2 à 3 weken is je plant groot genoeg om te verpotten.

Je eigen planten kweken?

Jij weet toch ook dat niks lekkerder is dan je eigen wiet

Welke (bij)voeding ga je gebruiken?

Elke wietplant heeft voeding nodig voor de groei- en bloeiperiode. Veelal bevat aarde genoeg voeding en bij Coco is veel voeding toegevoegd dit omdat cocosvesels van origine geen voedingsstoffen bevat. Wil je toch net die ene stimulans geven of ga je voor een hydrocultuur dan is (bij)voeding nodig. Je kan kiezen voor biologische of synthetische voeding, houd er wel rekening mee dat je de stoffen uiteindelijk niet uit je wietplant kunt spoelen. De optimale voedingswaarde van de wietplant verschilt in de fase van de groei- en bloeitijd.

Let ook op met gebruik van kraanwater dit i.v.m. de Ph waarde, zout, mineralen en kalk. Regenwater is ook goed geschikt voor al je planten, maar menig plantje groeit ook prima op kraanwater.
Gemiddelde Ph waarde benodigt:

 •  Grondsoort: Coco, aarde en gemengd: Ph 6
 • Grondsoort Hydrocultuur: Ph 5,5 – 6,3
Eventuele EC
 • Alle Grondsoorten: 1.2 – 2.5 EC (bekijk hoe uw plant reageerd op meer voeding)

Meng het water met de (bij)voeding goed door elkaar voor de beste opname van de voedingsstoffen.

– Geen (bij)voeding

Bij aarde is het niet altijd nodig om (bij)voeding te gebruiken.

* Voordelen: Geen vervuiling, je kan je wietplant niet vergiftigen.
* Nadelen: Mindere groei, kleinere toppen, Kan niet op Hydrocultuur, mindere smaak, kleur en sterkte van zowel de plant als de top. Lagere THC gehalte dan met bijvoeding.

– Biologisch(natuurlijke) voeding

Biologisch is op basis van een natuurlijk product, plantaardig of dierlijk, zoals bijvoorbeeld kunstmest, planten afval, fruit en groente afval. De beste aangeschreven biologische bijvoeding zijn dieren poep van bijvoorbeeld vleermuizen- of vogelpoep zoals van zeemeeuwen. Zolang de dieren maar geen vlees eten, je zal zien dat, hoe meer soorten des te beter. Let wel op dat je niet teveel voeding geeft. Kleur je blad donker groen en gaat deze zelfs op krullen. Verdun dan je voeding met wat meer water. Misschien heb je een zoetwater aquarium, dit water is ook erg goed voor je wietplanten. Dit water bevat al de samenstelling van stikstof (N), fosfor (P), kalium (K) en soms de juiste Ph waarde.

Bij zowel biologisch als bij Synthetisch (bij)voeding kan je al een te hoge dosis geven waarbij je de wietplant het erg moeilijk kan maken, dit uit zich vaak in donker groene bladeren en een glans over je blad en de groei wordt belemmert. Heb je veel te veel gegeven dan kan het zelfs zo zijn dat je wietplant het niet overleeft. Spoel je wiet plant zo nodig met schoon water.

* Voordelen: Zorgt voor een betere wietplant met grotere toppen, je hoeft de wietplant niet te spoelen, natuurlijk, geen kans op vervuiling in je wiet, krachtigere smaak, kleur en sterkte van zowel de wietplant als de top. Hogere THC gehalte.
* Nadelen: Kans op te hoge dosis/vergiftiging., 

Maak je eigen organische thee goede voeding voor je planten

6. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je al dat, regenwater meer zuurstof bevat waardoor je planten beter zullen groeien

7. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Last van ongedierte, schimmels of eitjes? Met kaneel poeder kom je hier snel en makkelijk van af! Strooi gewoon wat kaneel over de plant

vleermuizenpoep als bijvoeding voor wietplanten
Vleermuizenpoep-bijvoeding

– Synthetisch

Door de mens sterk bewerkte bijvoeding met de optimale verhouding stikstof (N) , fosfor (P) , kalium (K) vaak van origine gewonnen uit aardolie. Synthetische (bij)voeding laat chemische reststoffen achter spoel daarom minimaal 3 weken voor het oogsten de grond goed door en gebruik geen synthetische (bij)voeding meer. De synthetische (bij)voeding kan de rook en smaak ruwer en harder beïnvloeden, de kenner herkent vervuilde wiet. Vervuilde wiet komt vaak terecht in de straathandel.

* Voordelen: Zorgt voor optimale groei, grote toppen, krachtiger smaak, kleur en sterkte van zowel de wietplant als de top. Hogere THC gehalte dan zonder bijvoeding.
* Nadelen: Spoelen, kans op te hoge dosis/vergiftigen. Laat chemische reststoffen achter.

– Biologisch & synthetisch 

Biologische en synthetische (bij)voeding wordt vaak door elkaar heen gebruikt. Dit om net die ene extra boost in groei- en bloeitijd te geven maar de wietplant niet te veel te vervuilen maar denk ook aan bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden welke synthetisch zijn welke chemische resten achter laat.

* Voordelen: Alles zoals Synthetisch
* Nadelen: Alles zoals Synthetisch


Wat is een kweekschema?

Met een kweekschema kun je precies zien hoeveel bijvoeding je kan geven. In bijvoorbeeld de groeifase of bloeifase. Door middel van een schema geef je precies wat je wietplanten nodig hebben. Iedere bijvoeding heeft zijn eigen schema.

Wat heb je nodig voor buitenkweek?

Mooie weer en voeding, klaar

Welk light kan je gebruiken om je wietplant te laten groeien

Welk soort licht ga je gebruiken?

Er zijn verschillende soorten lichtbronnen welke je kan gebruiken voor jouw teelt, natuurlijk licht ofwel de zon, ledlampen en/of gloeilampen. Met het aantal lichturen (,hierbij is autoflower een uitzondering op de regel,) kun je de groei en bloeitijd beïnvloeden:

– Benodigde lichturen groei: 16 uur
(8 uur donker)
De wietplant groeit in het licht, daarom veel lichturen in de groeifase nodig.

– Benodigde lichturen bloei: 12 uur
(12 uur donker)
Wil je dat je wietplant toppen gaat vormen? Zorg ervoor dat je wietplant 12 uur in volledige duisternis staat, in het donker maakt de cannabisplant de toppen aan. Autoflower gaat vanzelf de toppen aanmaken. Dit kan je niet bevorderen door het aantal lichturen te verminderen. De groei van een autoflower kan wel lichtelijk beïnvloed worden door te weinig lichturen. Elke wietplant is uniek en heeft zijn eigen optimale lichturen cyclus. Sommigen kiezen er zelfs voor 24/7 licht bij hun auto flower! Speel met het aantal lichturen per teelt en zie welke het beste aansluit op jouw teelt.

– Natuurlijk/zon

Alleen de leds  zijn zo sterk en hebben de brede diversiteit van de kleursamenstelling van zonlicht. Rood-, ver rood-, blauw- en groen licht wat erg goed is voor de ontwikkeling van de wietplant. Dit licht en de werking van de kleurensamenstelling is niet te evenaren met kunstlicht. Toch zijn er ook nadelen. Het zonlicht is niet constant en het aantal lichturen is seizoensgebonden. Als je wietplant achter het raam staat kunnen de bladeren verbranden.

* Voordelen: Onevenaarbaar sterk licht
* Nadelen: Niet constante en optimale aantal zon uren en seizoen afhankelijk. Kan je plat niet zelf in de bloei zetten
(Niet stabiel, er zijn zonnige en bewolkte dagen. Er is ook kans dat de bladeren verbranden als je wietplant achter een raam staat.)

5. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je al dat led light erg gewild is en voor bijna geen geld kan je uit China al mooie led lampen halen

– Ledlamp

Een LED groeilamp is een lamp die tegenwoordig veel wordt gebruikt in de tuin- en kassenbouw om wietplanten en toppen te laten groeien en bloeien. Na wat jaren experimenteren met LED is Led de nr 1 geworden om mee te kweken, het is nu mogelijk om met een lager watt en dus kosten een hogere opbrengst van toppen te krijgen.

 

* Voordelen: Constant en optimaal licht, meerdere licht/hoogte in te stellen, goedkoop in gebruik, geeft bijna geen warmte af, de lichturen instellen voor de groei- en bloeitijd. Volledig licht spectrum.
* Nadeel: Duur in aanschaf.

– Gloeilampen

Gloeilampen zijn nog steeds in gebruik, voornamelijk om dat men deze nog had liggen maar zodra de gloeilampen op zijn wordt er vaak overgetapt naar led.

* Voordelen: Constant en optimaal licht, meerdere licht/hoogte in te stellen, de lichturen instellen voor de groei- en bloeitijd, goedkoop in aanschaf.
* Nadelen: Brandgevaarlijk, geeft veel warmte, duur in gebruik.

Mag je 5 wietplanten in je tuin hebben?

NEE, bij niet meer dan 5 wietplanten worden al je spullen afgepakt zonder vervolg. Meer dan 5 is wel strafrechtelijke vervolging

Wietplant laten groeien

Als je wietplantje nog heel klein is pas dan op met bijvoeding geven, het liefst nog helemaal geen bijvoeding.Een wietplant in de groei,heeft 18 uur light nodig en 6 uur duisternis. Zolang de plant 18 uur light krijgt zal hij alleen groeien. Als je je light aanpast aan 12 uur light 12 uur duisternis zal de wietplant gaan bloeien.

Hoe groot je wietplant word is afhankelijk van je ruimte. Heeft je wietplant een grote pot en kan hij dus veel wortels aan maken dan zal je een grote wietplant krijgen. Als je deze in bijvoorbeeld je tuin doet kan je plant wel 3 tot (sommige gevallen)5 meter worden. Als je binnen kweekt zullen wietplanten vaak rond de 40 en 80 centimeter zitten. Dit is afhankelijk van de pot grote, light hoeveelheid, warmte, vocht en voeding.

Je wietplanten hebben het meest naar hun zin bij een temperatuur tussen de 20 en 26 graden. De lucht vochtigheid kun je op 60 procent houden in de groeiperiode.

4. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Te veel water gegeven! Beestjes of wil je gewoon meer zuurstof voor je wortels. Geef een beetje Waterstofperoxide 3%

WIetkweken

Hoe lang voor het groeien van een wietplant?

Van het ontkiemen tot het oogsten van je toppen, komt tussen de 7 en 15 weken

Wietplant laten bloeien

Gaat het light naar 12 uur light en 12 duisternis dan gaat je wietplant in de bloei. Dit is anders bij autoflowering dit zijn wietplanten die zelf in de bloei gaan, hierbij maakt het niet uit of ze meer of minder light krijgen. Als je kleine witte haartjes ziet verschijnen bij de toppen van je wietplant dan staat je wietplant in de bloei. De bloei periode duurt ongeveer tussen de 7 en 15 weken, dit is per soort verschillend.

3. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je al dat je beter lauw water kan geven aan je plant, dit vind je plant fijn, 20graden

 

THC-Trichomes-close-up

Bespaar geld door te klonen?

Als je leert hoe je moet klonen kan je dit besparen op het kopen van wietzaadjes

Wiettoppen oogsten

Als bijna(80%) alle witte haartjes bruin(uitgedroogd) zijn is je wietplant klaar om geoogst te worden. Bij het oogsten knip je alle toppen van de plant en vervolgens al het grote blad van de toppen. Het blad dat uitsteekt bij de toppen halveer je. Knip het blad niet te veel weg het blad waar veel THC kristalen op zitten kun je er prima op laten zitten. Was je schaar met lauwe melk of olie om te voorkomen dat je schaar te veel gaat plakken. Dit kan je ook met je handen doen.

2. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Wist je al dat je beter een beerde pot kan hebben dan een diepe pot. Zo maak je alles namelijk makkelijker voor de plant

wiet-oogsten

Wanneer kan ik oogsten

Wil je echt goed kunnen zien wanneer je oogsten moet. Dan moet je een goed vergrootglas of zoiets nemen en kijken of de koppen van de trichomen van doorzichtig naar melk kleur gaan, dan heb je een wat meer opliftende high, laat je hem wat langer door gaan en word deze amber bruin dan heb je een ontspannen high door je hele lichaam.

Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten

Kan je Autoflowers toppen?

Ja, ik zou dit wel vroeg doen bij 2de of 3de notes

Wiettoppen laten drogen

Voor het drogen is een optimale temperatuur van 17 tot 20 graden het best, met een lucht vochtigheid van 40 tot 50%.
Leg de toppen in een droogrek of hang deze op hun kop op in een droge en donkere ruimte met lucht ventilatie.

Laat de toppen rustig drogen, leg een paar kleine topjes op de verwarming. Zodat je dit al vast kan roken en dat je voor de rest de tijd neemt tot je de takjes kan horen knakken. Nu weet je dat je toppen klaar zijn voor gebruik.

 

1. Weed Garden Tips & Tricks
Klik Hier

Als je plant al wat groter is kan je blad weghalen wat weinig licht krijgt, dit bevorderd de groei en doorluchting

WIetkweken