Wiet kweken zonder voeding

wietplant-zonder-voeding

Elke wietplant heeft voeding nodig voor de groei- en bloeiperiode. Veelal bevat aarde genoeg voeding en bij Coco is veel voeding toegevoegd dit omdat cocosvesels van origine geen voedingsstoffen bevat. Wil je toch net die ene stimulans geven of ga je voor een hydrocultuur dan is (bij)voeding nodig. Je kan kiezen voor biologische of synthetische voeding, houd er wel rekening mee dat je de stoffen uiteindelijk niet uit je wietplant kunt spoelen. De optimale voedingswaarde van de plant verschilt in de fase van de groei- en bloeitijd.

Let ook op met gebruik van kraanwater dit i.v.m. de Ph waarde, zout, mineralen en kalk. Gebruik osmose water/ gedemineraliseerd water wanneer je gebruik maakt van (bij)voeding. Osmose water/ gedemineraliseerd water is verkrijgbaar bij in veel verschillende winkels zoals bij veel supermarkten in het schap van de schoonmaakartikelen, zeeaquarium winkel, een drogisterij of online. Regenwater is ook goed geschikt voor al jouw planten, kraanwater is eigenlijk het minst geschikt, al groeit menig wietplantje ook prima op kraanwater.
Gemiddelde Ph waarde benodigt:

  • ¬†Grondsoort: Coco, aarde en gemengd: Ph 6,3 – 7
  • Grondsoort Hydrocultuur: Ph 5,5 – 6,3

Meng het water met de (bij)voeding goed door elkaar voor de beste opname van de voedingsstoffen.

– Geen (bij)voeding

Bij aarde is het niet altijd nodig om (bij)voeding te gebruiken, let op de voedingswaarde van de bodemgrond of deze aansluit op de wensen van jouw kweek. Dit is de meest natuurlijke manier en geen kans op vervuiling/vergiftiging van jouw wietplantje.

* Voordelen: Natuurlijk, geen vervuiling, je kan je wietplant niet vergiftigen.
* Nadelen: Mindere groei, kleinere toppen, Kan niet op Hydrocultuur, mindere smaak, kleur en sterkte van zowel de wietplant als de top. Lagere THC gehalte dan met bijvoeding.

РBiologisch 

Is op basis van een natuurlijk product, plantaardig of dierlijk, zoals kunstmest. De beste aangeschreven biologische bijvoeding is vleermuizen, wormenpoep of vogelpoep zoals van zeemeeuwen. Wat je ook gebruiken kan is keuken en tuinafval GFT, let wel op dat je alleen fruit en groente gebruikt. Je zal zien wat voor een verbetering deze bijvoeding je wietplanten geeft. Of misschien heb je een zoetwater aquarium, dit water is ook erg goed voor je planten. Dit water bevat al de samenstelling van stikstof (N), fosfor (P), kalium (K) en de juiste Ph waarde.

Bij zowel biologisch als bij Synthetisch (bij)voeding kan je al een te hoge dosis geven waarbij je de plant het erg moeilijk kan maken, dit uit zich vaak in vlekken op de bladeren en de groei wordt belemmert. Heb je veel te veel gegeven kan het zelfs zo zijn dat je wietplant het niet overleeft. Ook is de smaak net iets zachter en verfijnder dan synthetisch.

* Voordelen: Zorgt voor een betere wietplant met grotere toppen, je hoeft de wietplant niet te spoelen, natuurlijk, geen kans op vervuiling in je wiet, krachtigere smaak, kleur en sterkte van zowel de wietplant als de top. Hogere THC gehalte.
* Nadelen: Kans op te hoge dosis/vergiftiging.

Wanneer kan ik oogsten

Wil je echt goed kunnen zien wanneer je oogsten moet. Dan moet je een goed vergrootglas of zoiets nemen en kijken of de koppen van de trichomen van doorzichtig naar melk kleur gaan, dan heb je een wat meer opliftende high, laat je hem wat langer door gaan en word deze amber bruin dan heb je een ontspannen high door je hele lichaam.

Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
alles over Wiet en Hasj