Wiet kweken tuin

Vanaf wanneer kan je buiten wiet kweken?

Vanaf 15 Mei kan je veilig buiten je wiet kweken. Als een wietplant wilt kweken in je tuin moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Als je wiet plantje nog heel klein is pas dan op met kou, het liefst nog helemaal even binnen houden. Een wietplant in de groei, heeft 18 uur light nodig en 6 uur duisternis. Zolang de plant 18 uur light krijgt zal hij alleen groeien. In begin mei begint het warm te worden en is er genoeg light. Let wel op dat het ‘s avonds nog koud kan zijn.

wietkweken-in-je-tuin-1
wietkweken-in-je-tuin-3

Hoe groot kan mijn wietplant buiten worden?

Hoe groot je plant word is afhankelijk van je ruimte. Als je deze veel ruimte geeft kan je wietplant wel 3 tot (sommige gevallen) 5 meter worden. Dit is wel afhankelijk van de hoeveelheid zonuren, warmte, vocht en voeding.

Je wietplanten hebben het, het meest naar hun zin bij een temperatuur tussen de 20 en 26 graden en een luchtvochtigheid van 60 procent. Minimaal 5 tot 6 goede (goed in de volle zon) zonuren.

wietkweken-in-je-tuin-3

Hoe kan ik mijn wietplant goed verzorgen in de tuin?

Wat je kan doen is een groot gat graven en deze vullen met goede aarde en eventueel met voeding. Zoek een plek waar je wietplant veel zonuren krijgt. Zorg er voor dat je wietplant genoeg ruimte heeft, het is beter als er geen wietplanten in haar directe omgeving staan. 50 centimeter rondom moet genoeg zijn voor je wietplant om lekker de wind te voelen. Dan heb je minder kans op schimmels.

Als je wietplant groter is kan je bij de bodem blad verwijderen dit ook om de doorluchtig te bevorderen en om meer light te ontvangen.

wietkweken-in-je-tuin
WIetkweken

Hoe kan ik mijn wietplant goede voeding geven in de tuin?

Als je je wietplant voeding wilt geven is dit wel anders als dan in een pot. Je grond is namelijk niet afgesloten waardoor je voeding niet op 1 plek blijft maar na een goede regenbui bijna weg is gespoeld.

Wat je in je tuin kan doen is wat voeding korrels of mest op de grond gooien bij je wietplant. Zodat bij elke regenbui de wietplant een beetje voeding mee krijgt.

Het is aan te raden om alleen biologische te gaan. Omdat het spoelen van je wietplanten de chemische stoffen niet verwijderd uit je toppen. 

WIetkweken

Wanneer kan ik oogsten

Wil je echt goed kunnen zien wanneer je oogsten moet. Dan moet je een goed vergrootglas of zoiets nemen en kijken of de koppen van de trichomen van doorzichtig naar melk kleur gaan, dan heb je een wat meer opliftende high, laat je hem wat langer door gaan en word deze amber bruin dan heb je een ontspannen high door je hele lichaam.

Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
alles over Wiet en Hasj