Wiet kweken binnen in huis

Hoe kan je binnen wiet kweken?

Een wietplant in de groei,heeft 18 uur light nodig en 6 uur duisternis. Zolang de wietplant 18 uur light krijgt zal hij alleen groeien. Als je je light aanpast aan 12 uur light 12 uur duisternis zal de wietplant gaan bloeien.

Als je wietplantje nog heel klein is pas dan op met bijvoeding geven, het liefst nog helemaal geen bijvoeding.

Je wietplant heeft het het meest naar zijn zin bij een temperatuur tussen de 20 en 26 graden. De lucht vochtigheid kun je op 60 procent houden.

wietkweken-binnen-in-je-huis
wietkweken-binnen-in-je-huis-1

Hoe groot kan mijn wietplant binnen worden?

Hoe groot je wietplant word is afhankelijk van je ruimte. Heeft je wietplant een grote pot en kan hij dus veel wortels aan maken dan zal je een grote wietplant krijgen. De grote van je wietplant zit vaak rond de 40 en 80 centimeter. Dit is afhankelijk van de pot grote, light hoeveelheid, warmte, vocht en voeding.

wietkweken-binnen-in-je-huis-1

Hoe kan ik mijn wietplant goed voorzien van light?

– Benodigde lichturen groei: 16 uur
(8 uur donker)
De wietplant groeit in het licht, daarom veel lichturen in de groeifase nodig.

– Benodigde lichturen bloei: 12 uur
(12 uur donker)
Wil je dat je wietplant toppen gaat vormen? Zorg ervoor dat je wietplant 12 uur in volledige duisternis staat, in het donker maakt de cannabisplant de toppen aan. Autoflower gaat vanzelf de toppen aanmaken. Dit kan je niet bevorderen door het aantal lichturen te verminderen. De groei van een autoflower kan wel lichtelijk beïnvloed worden door te weinig lichturen. Elke wietplant is uniek en heeft zijn eigen optimale lichturen cyclus. Sommigen kiezen er zelfs voor 24/7 licht bij hun auto flower! Speel met het aantal lichturen per teelt en zie welke het beste aansluit op jouw teelt.

WIetkweken
wietkweken-binnen-in-je-huis-3

Hoe kan ik mijn wietplant goede voeding geven?

Je kan eventueel je ph waardes meten en het voedingsschema aanhouden van de verpakking van je bijvoeding.

Je kan na 3 weken beginnen  na het ontkiemen van het zaadje. Dan kan je rustig beginnen met het geven van bijvoeding.

Het is aan te raden om alleen biologische te gaan. Omdat het spoelen van je wietplanten de chemische stoffen niet verwijderd uit je toppen.

wietkweken-binnen-in-je-huis-3

Wanneer kan ik oogsten

Wil je echt goed kunnen zien wanneer je oogsten moet. Dan moet je een goed vergrootglas of zoiets nemen en kijken of de koppen van de trichomen van doorzichtig naar melk kleur gaan, dan heb je een wat meer opliftende high, laat je hem wat langer door gaan en word deze amber bruin dan heb je een ontspannen high door je hele lichaam.

Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
alles over Wiet en Hasj