Wiet kweken op je balkon

Vanaf wanneer kan je op je balkon wiet kweken?

Vanaf 15 Mei kan je veilig buiten op je balkon je wiet kweken. Als een wietplant wilt kweken op je balkon moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Als je wiet plantje nog heel klein is pas dan op met kou, het liefst nog helemaal even binnen houden. Een wietplant in de groei, heeft 18 uur light nodig en 6 uur duisternis. Zolang de wietplant 18 uur light krijgt zal hij alleen groeien. In begin mei begint het warm te worden en is er genoeg light. Let wel op dat het ‘s avonds nog koud kan zijn.

wietkweken-op-je-balkon
wietkweken-op-je-balkon-2

Hoe groot kan mijn wietplant op het balkon worden?

Hoe groot je plant word is afhankelijk van je pot. Als je een grote pot hebt kan je wietplant wel 1,5 meter worden. Het gaat niet per se om de diepte van je pot maar meer om de omvang. Dan hoeft de plant minder moeite te doen om het water uit zijn wortels naar boven te krijgen. Dit is wel afhankelijk van de hoeveelheid zonuren, warmte, vocht en voeding.

Je planten hebben het, het meest naar hun zin bij een temperatuur tussen de 20 en 26 graden en een luchtvochtigheid van 60 procent. Minimaal 5 tot 6 goede (goed in de volle zon) zonuren.

wietkweken-op-je-balkon-2

Hoe kan ik mijn wietplant goed verzorgen op het balkon?

Wat je kan doen is een plek zoeken waar je wietplant de meeste zonuren krijgt. Zorg er voor dat je wietplant genoeg ruimte heeft, het is beter als er geen muren of objecten in haar directe omgeving staan. 30 centimeter rondom moet genoeg zijn voor je wietplant om lekker vrij te voelen.

Als je wietplant groter is kan je bij de bodem blad verwijderen dit ook om de doorluchtig te bevorderen en om meer light te ontvangen.

wietkweken-op-je-balkon-1
WIetkweken

Hoe kan ik mijn wietplant goede voeding geven op het balkon?

Als je je wietplant voeding wilt geven op het balkon, is dit het zelfde als binnen kweken. Dit betekent dat je eventueel je ph waardes kan meten en het voedingsschema kan aanhouden van de verpakking van je bijvoeding.

Je kan beginnen na 3 weken na het ontkiemen van het zaadje. Dan kan je rustig beginnen met het geven van bijvoeding.

Het is aan te raden om alleen biologische te gaan. Omdat het spoelen van je wietplanten de chemische stoffen niet verwijderd uit je toppen.

WIetkweken

Wanneer kan ik oogsten

Wil je echt goed kunnen zien wanneer je oogsten moet. Dan moet je een goed vergrootglas of zoiets nemen en kijken of de koppen van de trichomen van doorzichtig naar melk kleur gaan, dan heb je een wat meer opliftende high, laat je hem wat langer door gaan en word deze amber bruin dan heb je een ontspannen high door je hele lichaam.

Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
Wanneer kan je wiet oogsten
alles over Wiet en Hasj