gratis cursus wiet kweken
WIetkweken

Wietkweken cursus

Genetica (les 1)

In deze video leg ik uit hoe de genetica van wiet de eigenschappen bepaalt, waaronder het THC en CBD gehalte. Leer hoe de soorten sativa, indica en ruderalis verschillen en hoe kwekers steeds beter zijn geworden in het kweken van wiet met specifieke genetische eigenschappen. Deze informatie is van groot belang voor zowel medische als recreatieve gebruikers.

Indica , Sativa & Ruderalis (les 2)

In deze video leg ik uit hoe de verschillende soorten zoals indica, sativa en ruderalis, waaronder oorsprong en gebruik. Ik ga het ook hebben over de verschillende bloeiwijze van de plant en uiteindelijk over de kruisingen om unieke hybride te creëren.

Terpenen (les 3)

In deze video leg ik uit over de verschillende soorten terpenen, bijvoorbeeld, myrcene wordt vaak geassocieerd met het “couchlock” effect van sommige Indica dominante soorten. En nog veel meer.

Pheno Hunting  (les 4)

In deze video leg ik uit over het proces van pheno hunting. Zoals planten met hoge THC-gehalten of planten met hoge CBD-gehalten maar ook terpenen spelen een rol.

Selectie & Kruising (les 5)

In deze video leg ik uit over selectie kruising, een methode waarbij kwekers planten kiezen met specifieke genetische eigenschappen en deze planten gebruiken om de volgende generatie te creëren. Wat kan leiden tot het creëren van unieke en waardevolle soorten wiet.

Zaden Kopen (les 6)

In deze video leg ik uit over het kopen van je wietzaden. Waar je wietzaden kunt vinden en welke je kunt kiezen.

Beginnen met kweken

Zaden Ontkiemen (les 7)

In deze video leg ik uit hoe je wietzaden kan ontkiemen. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen, ik gebruik hier de meest voorkomde manier.

Zaailing voeden (les 8)

In deze video leg ik uit hoe je wietzaden kan ontkiemen. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen, ik gebruik hier de meest voorkomde manier.

Verlichting (les 9)

In deze video leg ik uit over de verschillende belichting voor je wietplanten.

Micro-Leven Starten (les 10)

In deze video leg ik uit over het micro-leven in je bodem. Hoe belangrijk dit is en hoe je dit creert.

Levende wormen in je bak (les 11)

Ontdek hoe wormen een essentiële rol spelen bij het bevorderen van een gezonde bodem, optimale plantengroei en het behoud van een goed waterbeheer in deze informatieve video over wietplanten. Leer ook hoe de aanwezigheid van wormen, hun uitwerpselen en afscheiding bijdragen aan de algehele gezondheid van je planten.

Voeding voor Groei en Bloei (les 12)

In de groeifase hebben planten essentiële voedingsstoffen nodig, zoals stikstof, fosfor, kalium, calcium en magnesium, om gezond te groeien voordat ze gaan bloeien. Ontdek hoe je een gevarieerd dieet kunt bieden aan je planten met mest mix, compost, wormenmest en andere organische voeding. Leer ook over de verschillende voedingsbehoeften tijdens de bloei- en oogstfase en het belang van micro-nutriënten. Bovendien bespreken we hoe de groeimethode en pH- en EC-waarden de voedingsbehoefte van de planten kunnen beïnvloeden. Leer hoe je de optimale voeding voor jouw planten kunt vinden en geniet van gezonde, weelderige resultaten in je tuin of kweekruimte.

alles over Wiet en Hasj