Minder alcohol, tabak en andere stoffen gebruiken door Wiet roken

Een verhoogde gereguleerde toegang tot medische en recreatieve cannabis kan resulteren in een vermindering van het gebruik van en de daaropvolgende schade verbonden aan opioïden, alcohol, tabak en andere stoffen.

ACHTERGROND:

Een cross-sectioneel onderzoek van 239 vragen werd in januari 2017 per e-mail verstuurd om uitgebreide informatie te verzamelen over cannabisgebruik van Canadese medicinale cannabispatiënten die geregistreerd waren bij een federaal geautoriseerde licentie-cannabisproducent, resulterend in 2032 volledige enquêtes

Het onderzoek verzamelde gedetailleerde demografische gegevens en uitgebreide informatie over patiėntpatronen van medicinaal cannabisgebruik, waaronder vragen over de zelf gerapporteerde impact van cannabis op het gebruik van geneesmiddelen op recept, illegale stoffen, alcohol en tabak.


RESULTATEN:

Deelnemers waren 62,6% man (n = 1271) en 91% blank (n = 1839). De gemiddelde leeftijd was 40 jaar oud en pijn en geestelijke gezondheid zorgden voor 83,7% van alle respondenten (n = 1700). 74,6% van de respondenten rapporteerde dagelijks cannabisgebruik (n = 1515) en de gemiddelde gebruikte hoeveelheid per dag was 1,5 g. De meest genoemde substitutie was voor geneesmiddelen op recept (69,1%, n = 953), gevolgd door alcohol (44,5%, n = 515), tabak (31,1%, n = 406) en illegale stoffen (26,6%, n = 136 ). Opioïde medicatie was goed voor 35,3% van alle voorgeschreven substitutiemiddelen voor geneesmiddelen (n = 610), gevolgd door antidepressiva (21,5%, n = 371). Van de 610 vermeldingen van specifieke opioïde medicatie rapporteren patiënten totale stopzetting van het gebruik van 59,3% (n = 362).
Conclusies:

Deze studie biedt een uniek perspectief door te focussen op het gebruik van een gestandaardiseerde. De bevindingen geven een gedetailleerd beeld van de patronen van medicinaal cannabisgebruik door patiënten, en de daaropvolgende zelf gerapporteerde effecten op het gebruik van opioïden, alcohol en andere stoffen, wat bijdraagt ​​aan een groeiend aantal academisch onderzoek, wat suggereert dat een verhoogde gereguleerde toegang tot medische en recreatieve cannabis kan resulteren in een vermindering van het gebruik van en de daaropvolgende schade verbonden aan opioïden, alcohol, tabak en andere stoffen.

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

Uber zou best wiet willen bezorgen

Zodra de wet het toelaat, zou Uber best wiet willen bezorgen bij mensen. Uber-ceo Dara Khosrowshahi stelt dat het bedrijf wiet zou kunnen bezorgen, zodra