Welke drie soorten wietzaadjes kan je gebruiken? Je kan kiezen uit regulier, feminized of autoflower.

wietzaden

– Regulier

Bij een regulier zaadje zijn de zaadjes afkomstig van een natuurlijke bestuiving van een mannelijke en een vrouwelijke cannabisplant. De zaden welke hieruit voortkomen zijn 50% mannelijk en 50% vrouwelijk. Dit is ook meteen het grootste nadeel van de reguliere zaden. De vrouwelijke plant maakt de mooie bloemtoppen met THC en nog vele andere canaboïde die veel minder tot niet in de mannelijke cannabisplant voorkomt.

  • Voordelen: Goedkoop, beste geschikt voor kruising, hogere THC dan bij autoflower
  • Nadelen: Geslacht plant onbekend 50/50 manneljjk/vrouwelijk

– Feminized

Een vrouwelijke plant kan ook pollen aanmaken. Dit kan op zowel op een chemische als op een natuurlijke manier. Bij de chemische manier wordt een vrouwelijke plant met colloïdaal zilver bewerkt. Door de colloïdaal zilver maakt de vrouwelijke plant ook pollen aan en doordat een vrouwelijke plant alleen het vrouwelijke chromosoom bevat zal er na bestuiving alle zaadjes vrouwelijk zijn. Sommige vrouwelijke planten maken van nature ook pollen aan, dit kan komen doordat de bloemen niet bestuifd wordt, als een soort laatste redmiddel met 100% vrouwelijke zaden als resultaat!

  • Voordelen: 99,9% kans op vrouwelijke plant, groei- en bloeiperiode bepalen, hogere THC dan bij autoflower.
  • Nadelen: Duurder dan regulier, kan resten van colloïdaal zilver bevatten (niet bij natuurlijke manier)

– Autoflower (regulier & feminized)

De autoflower stamt af van de reduralis. De reduralis komt van oorsprong uit Rusland Siberië, Centraal Europa en Centraal Azie. De genetische bepaling van de Autoflower bepaalt de groei- en bloeifase. Dit kan je niet beïnvloeden door minder lichturen aan te bieden. Wel kan dit de groei beïnvloeden. Ze staan er bekend om dat ze snel klaar zijn om te oogsten zo tussen 7 en 13 weken. Voorheen hadden de autoflowers een veel lagere THC gehalte, dat is nu niet meer het geval. Zo heeft de Runtz Auto nu al tot 26% THC.

  • Voordelen: Groeit en bloeit altijd ook bij te veel/ te weinig lichturen, snel klaar
  • Nadelen: Kan groei- bloeifase niet beïnvloeden, iets lagere THC gehalte dan regulier en feminized.

Bekijk ook onze wiet kweek tips & tricks:

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

genetische samenstelling

Amnesia Haze

Amnesia Haze Amnesia Haze is een populaire en bekende soort wiet die bekend staat om zijn sterke effecten. De naam

Wiet Amsterdam Centrum

Ontdek de beste coffeeshops in Amsterdam Centrum. Bekijk menukaarten, openingstijden en populaire strains. Vind de perfecte coffeeshop voor jouw volgende bezoek aan Amsterdam.

Het bloeien van je wietplant

Het bloeien van je wietplant

Het bloeien van je wietplant

Gaat het light naar 12 uur light en 12 duisternis of geeft de natuur je minder light uren, dan gaat je wietplant in de bloei.

alles over Wiet en Hasj