THC in wiet kan mogelijk dodelijke COVID-complicaties behandelen

Toponderzoekers van de University of South Carolina denken dat de chemische stof in wiet(THC) die de ‘high’ veroorzaakt, effectief kan zijn bij de behandeling van een mogelijk dodelijke complicatie van het coronavirus, dit is de uitkomst volgens drie onlangs vrijgegeven onderzoeken.

Uit de onderzoeken, die mede door Prakash Nagarkatti zijn gepubliceerd, bleek dat THC, de krachtigste geestveranderende chemische stof in wiet, – bij muizen – een schadelijke immuunrespons kan voorkomen die Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) veroorzaakt en een significante toename van gezonde longbacteriën veroorzaakt.

De onderzoeken, gepubliceerd in Frontiers in Pharmacology het British Journal of Pharmacology en het International Journal of Molecular Sciences werden uitgevoerd door muizen een toxine te geven dat de schadelijke immuunreactie veroorzaakte die ARDS veroorzaakt en vervolgens muizen te injecteren met THC, aldus de onderzoeken ‘ samenvattingen.

“Het onderliggende mechanisme is dat je immuunsysteem in de war raakt en je longen en al je andere organen begint te vernietigen”, zei Nagarkatti over ARDS.

“Het is als een auto waarbij je veel gas geeft, maar de remmen werken niet”, zei Nagarkatti. “Wat er in feite gaat gebeuren, is dat uw auto crasht omdat je hem niet kunt stoppen. En dat is eigenlijk wat er gebeurt met ARDS. “

In meer dan tientallen experimenten in drie afzonderlijke onderzoeken overleefden 100% van de muizen, die THC kregen toegedient.

Hoewel de vele verschillen tussen muizen en mensen betekenen dat laboratoriumresultaten bij muizen niet altijd direct worden vertaald in resultaten uit het echte leven voor mensen, werd Nagarkatti overweldigd door de effectiviteit van hoe effectief THC was bij de behandeling van ARDS.

Er is momenteel geen door de FDA goedgekeurd medicijn om ARDS te behandelen, zei Nagarkatti.

De experimenten waren zo effectief dat Nagarkatti gezondheidsfunctionarissen heeft aanbevolen om menselijke proeven met THC te beginnen, zei hij.

Dat betekent echter niet dat het een goed idee is voor mensen om marihuana te roken als ze denken dat ze coronavirus hebben, zei hij. Omdat THC de immuunrespons onderdrukt, kan het recreatief roken van marihuana een coronavirus-infectie zelfs verergeren.

Bekijk ‘t originele artikel op:
Lees hier meer: ​​https://www.thestate.com/news/coronavirus/article245321785.html#storylink=cpy

Bekijk ook onze spelletjes en win leuke prijzen

On Key

Related Posts

Hoe het imago van wiet aan het veranderen is

Cannabis wordt steeds populairder. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld verandert het imago van wiet. Dat komt met name omdat wetenschappers steeds meer onderzoek doen naar verschillende stofjes in cannabis zoals de honderden verschillende cannabinoïden. Wat blijkt? Het in de coffeeshop verkrijgbare plantje heeft veel medicinale eigenschappen.  Bekijk ‘t gehele artikel op:

Ik ben benieuwd wie straks de softdrugsmarkt gaat controleren

D cocaïne stroomt in ongekende ladingen binnen via de lekke zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en Vlissingen. Jongens uit de kwetsbaarste stukken stad laten zich inschakelen om die groteske partijen uit de havens te halen. De staat moet het opnemen tegen drugsbendes met honderden miljoenen. Bekijk ‘t gehele artikel op: https://www.parool.nl/columns-opinie/ik-ben-benieuwd-wie-straks-de-softdrugsmarkt-gaat-controleren~b28dd0d8/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Geen softdrugsverkoop meer aan toeristen in Amsterdam

Geen buitenlandse toeristen meer in de coffeeshops, alleen nog softdrugs voor mensen die in Nederland wonen. Dat is een van de belangrijkste ideeën van de Amsterdamse driehoek om het softdrugsbeleid te wijzigen. Als je alleen nog maar cannabis aan ingezetenen verkoopt dan kan ook het aantal coffeeshops in de stad drastisch omlaag. Bekijk ‘t gehele