Spacecake

1. Dit recept is “Op basis van” een cakevorm van 25 centimeter.

2. Verwarm de oven voor op 160 °C.

3. Brokkel je wiet en leg deze in een klein steelpannetje. Doe hier 2 eetlepels melk in, 1 eetlepel olie en je wiet. Verwarm dit, niet laten koken, blijf dit 3 minuten door roeren. Laat dit vervolgens afkoelen. Gooi het door een zeef zodat je de wiet overhoud. Deze kun je weggooien of hergebruiken.

4. Doe het wiet-aftreksel, suiker, boter, het vanille-extract en/of de citroenrasp en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig.

5. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is.

6. Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft. Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak in 60 tot 75 minuten gaar.

Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Blijft er geen beslag meer aan de prikker zitten, dan kan hij uit de oven. Laat de cake kort afkoelen, stort hem en neem vervolgens de vorm weg. Laat hem verder afkoelen op een rooster.

Er worden vragen gesteld als:
Welke wiet kan ik gebruiken voor spacecake?

De wiet je je kan gebruiken voor spacecake ligt helemaal in jouw handen. Het maakt dus niet uit welke wiet je gebruikt.

Wat je je wel als tip mee kunnen geven is om wiet te gebruiken die je lekker vind ruiken.

alles over Wiet en Hasj