Minder bloedtoevoer naar de hersenen door Wiet

Wiet, met name de psychoactieve stof delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) die in wiet wordt aangetroffen, kan de bloedtoevoer naar de hersenen beïnvloeden. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van wiet veranderingen in de bloedtoevoer naar de hersenen kan veroorzaken.

Sommige studies hebben gemeld dat acute consumptie van wiet tijdelijk de bloedtoevoer naar bepaalde delen van de hersenen kan verminderen. Deze veranderingen in de bloedstroom kunnen variëren afhankelijk van de specifieke Wietsoort, de consumptiemethode (roken, vapen, innemen, enz.) en de tolerantie en gevoeligheid van het individu voor THC.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel wiet de bloedtoevoer naar de hersenen tijdelijk kan beïnvloeden, de langetermijneffecten van wietgebruik op de hersengezondheid nog steeds onderwerp zijn van lopend onderzoek en debat. Chronisch en overmatig gebruik van wiet is geassocieerd met cognitieve stoornissen en mogelijke structurele veranderingen in de hersenen, maar er is meer onderzoek nodig om deze effecten volledig te begrijpen.

Sommige onderzoeken suggereren dat ginkgo-extract de bloedtoevoer naar de hersenen kan verhogen door de bloedvaten te verwijden en de doorbloeding te verbeteren. Dit zou kunnen bijdragen aan een betere zuurstof- en voedingsstoffenstroom naar de hersenen. Het wordt soms gebruikt als een natuurlijk supplement om geheugen- en concentratieproblemen te helpen verminderen, met name bij ouderen.

Let wel op te veel ginkgo-extract kan een te hoge boeldtoevoer creëren, waardoor er hersenbloedingen kunnen ontstaan. Neem de aanbevolen hoeveelheid en liever halveren. Bij vervelende bijwerkeningen gelijk stoppen met het extract.

WIetkweken

Bekijk ook onze wiet kweek tips & tricks:

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

landelijk wietexperiment

Landelijk wietexperiment

Landelijk wietexperiment Het kabinet heeft besloten dat de aanloopfase van het experiment gesloten coffeeshopketen start op 15 december 2023.  Amsterdam

alles over Wiet en Hasj