Medicinale cannabis ‘minder toxisch’ dan andere behandelingen

MANILA – Medicinale cannabis is een beter medicijn voor patiënten die lijden aan epileptische aanvallen, kanker en andere ziekten, omdat het “minder toxisch” is in vergelijking met andere behandelingen, zeiden experts vrijdag, terwijl de wetgevers de legalisering van medisch marihuanagebruik op de Filippijnen bleven bespreken.

Studies toonden aan dat er in de afgelopen 5.000 jaar geen geregistreerde sterfgevallen door marihuana waren, vertelde dr. Donnabel Cunanan, Filippine Cannabis Compassion Society, aan ANC’s Early Edition.

“Wat goed is aan medicinale marihuana is dat het minder toxiciteit heeft met de organen en dat er geen dodelijke overdosis is.

Cunanan heeft gepleit voor de legalisering van cannabis als medicijn, omdat ze beweert dat dit de beste behandeling is voor haar 9-jarige dochter die sinds haar kindertijd aan epileptische aanvallen lijdt.

“Ze heeft meer dan 100 aanvallen per dag en daarom is het zo deprimerend van onze kant als ouder, daarom zoeken we naar alternatieve opties,” zei ze.

“We hebben ongeveer 7 anti-epileptica geprobeerd. Van deze medicijnen werkte niks echt voor mijn kind en daarom heeft ze wereldwijde ontwikkelingsachterstand en heeft ze hersenverlamming”, zei ze.

De meeste kanker en medicijnen tegen epileptische aanvallen die beschikbaar zijn in de Filippijnen hebben negatieve effecten op kinderen, zei dr. Chuck Manansala van het Medical Cannabis Research Center.

“Veel kinderen krijgen heel, heel sterke medicijnen, waardoor ze niet kunnen functioneren en algehele ontwikkelingsachterstand veroorzaken, maar dat gebeurt niet met cannabis,” zei Manansala.

Voormalig president Gloria Macapagal-Arroyo was de maker van een wetsvoorstel om de plant te legaliseren, welke nog steeds beschouwd wordt als een illegale drug in de Filippijnen. Onlangs gaf ze toe dat ze een “op marihuana gebaseerde verzachtende pijnoplossing” gebruikte toen ze niet op de Filippijnen was, om de pijn van haar ruggengraat te verlichten.

Bron o.a. https://news.abs-cbn.com/news/01/25/19/medical-cannabis-less-toxic-than-ordinary-cancer-seizure-drugs-experts | Tekst: drugsinc

On Key

Related Posts

Geen softdrugsverkoop meer aan toeristen in Amsterdam

Geen buitenlandse toeristen meer in de coffeeshops, alleen nog softdrugs voor mensen die in Nederland wonen. Dat is een van de belangrijkste ideeën van de Amsterdamse driehoek om het softdrugsbeleid te wijzigen. Als je alleen nog maar cannabis aan ingezetenen verkoopt dan kan ook het aantal coffeeshops in de stad drastisch omlaag. Bekijk ‘t gehele

Halve kilo wiet gevonden in huis Dinxperlo

DINXPERLO – In een woning in Dinxperlo is dinsdag bij een inval meer dan een halve kilo wiet gevonden. De bewoner van het huis is door de politie aangehouden. Agenten traden de woning aan de Markt dinsdagmiddag binnen. Daarbij werd naast ruim vijfhonderd gram wiet ook een onbekende hoeveelheid contant geld gevonden. De bewoner van

jackherercup

Jackherer cup 2020

Wie heeft er allemaal gewonnen. Waar kan je de beste Indica of Sativa krijgen ? Bekijk meer op de website van de Jackherer Cup: https://www.jackherercup.nl/ Bekijk ook het Youtube kanaal van de Jackherer cup: https://www.youtube.com/channel/UCvE_cDwxzzsvs65QFPtQ_GQ?app=desktop