Kun je rauwe wiet toppen eten?

Altijd al afgevraagd of je een top kunt eten

Wiet eten

Als je je ooit hebt afgevraagd of het eten van een klein stukje van je wiet die je net mee naar huis hebt genomen dezelfde gevolgen zal hebben als roken, is het korte antwoord nee.

Verse bloemen van vrouwelijke cannabisplanten worden meestal gerookt of verdampt vanwege het scala aan mentale en fysieke effecten die ze vertonen, maar een stukje wiet slikken zal niets doen om high te worden.

THC

Om te begrijpen waarom het eten van rauwe wiet ons niet high maakt, moeten we eerst in het reine komen met wat een onmogelijke waarheid lijkt: levende cannabisplanten bevatten niet de psychoactieve stof tetrahydrocannabinol (THC) waar wiet beroemd om is.

Levende cannabisplanten en pas geplukte toppen zijn echter overvloedig met tetrahydrocannabinolzuur (THCA), wat de niet-psychoactieve (maar therapeutische) cannabinoïde is die THC wordt bij verwarming via roken, vapen of koken. Wanneer een geoogst gewas op de juiste manier wordt opgeslagen, worden sommige THCA langzaam omgezet in THC.

Daarom onderwerpen veel telers hun planten aan een curatieproces in plaats van meteen verse toppen aan apotheken te verkopen. Dit proces van “activering van THC” staat bekend als decarboxylatie(verwarmen) en het is essentieel als u marihuana consumeert om zijn unieke eigenschappen te ervaren.

THC_structure
wiet eten

Toch wiet eten

Een andere reden waarom rauwe wiet te eten, je niet te high zal maken, is dat THC je bloedbaan moet binnengaan om zijn receptoren te bereiken. Marihuana is niet gemakkelijk voor ons lichaam om te verwerken en als we rauwe toppen eten, wordt veel van de hoeveelheid THC die in onze maag komt via onze spijsvertering uitgestoten, en zal nooit de bloedbaan bereiken.

Als je echter,toch hoopt op het eten van rauwe cannabis om een high te worden, voortkomend uit een verlangen om het roken te vermijden. Kun je genieten van de psychoactieve eigenschappen van marihuana door het eten van de juiste eetwaren gemaakt met een cannabis-geïnfundeerde substantie zoals boter, olie of alcohol.

Er zijn veel soorten met cannabis doordrenkt eten en drinken, maar geen van deze bevatten rauwe wiet toppen.

Gezondheid

Terwijl het eten van marihuana je niet stoned maakt, moeten we niet voorbijgaan aan het feit dat hennepzaden al duizenden jaren worden erkend als een belangrijke voedselbron, als een rijke bron van essentiële oliën, vitamines en cannabinoïdezuren, die helpen de basiscel te onderhouden functies.

Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat het eten van cannabis je niet op zijn minst een beetje te high zal maken? Ga je gang, probeer een beetje. Bereid je voor op plakkerige tanden en een mogelijke buikpijn. Je zou willen dat je het had gerookt.

wiet roken

Bekijk ook onze recepten en de coffeeshops menu’s