Je raad nooit wat de beste alternatieven zijn voor tabak in je joint?

tabak-vervanger-voor-joint

Tabak wordt het meest samen met cannabis gebruikt, maar is niet voor iedereen weggelegd. Hier zijn 10 plantaardige alternatieven om in je joint te gebruiken.

Het rollen van een joint met tabak wordt vaak gedaan. Ongeacht waar je bent op de wereld; er is er altijd eentje die ergens deze combinatie gebruikt. En dat is geen verrassing; het kan de levensduur van je kruid verlengen, smaak toevoegen en je voorzien van een stoot nicotine.

Als je tabak echter wil vermijden, en nog steeds wil genieten van je rookritueel, is puur roken het gemakkelijkst. Goed gedroogde toppen leveren een geweldige joint, maar wordt al snel duur omdat je veel materiaal gebruikt. Hier volgen de 10 beste, plantaardige alternatieven voor tabak.

1. DAMIANA

Damiana

Met Damiana kan je heerlijk genieten! Het is een Zuid-Amerikaans kruid, die bekend staat om haar lustopwekkende eigenschappen, maar ook vanwege haar vermogen een milde, euforische high op te wekken. Dit combineert heerlijk met marihuana en is ideaal voor die intieme rookmomenten met je partner.

2. LEONOTIS LEONURUS

Leonotis Leonurus / Wild Dagga

Leonotis leonurus, ook wel bekend als Wild Dagga, wat vertaalt naar “wilde cannabis”, heeft ongeveer dezelfde effecten als cannabis, hoewel minder psychoactief. Je kunt je wellicht indenken dat een goedkoper kruid met overeenkomstige effecten een geweldig alternatief is voor rokers die niet het materiaal in huis hebben een pure marihuana joint te rollen en hun wiet graag aanvullen met iets soortgelijks. Het is niet hetzelfde als cannabis, maar kan de voorkeur hebben boven tabak. 

3. MULLEIN

Mullein / Verbascum

Mullein, ook wel bekend als Verbascum, speelt een rol als actief ingrediënt in vele tabaksmixen. Het is ook een geweldige basis, die een lichte rook en subtiele smaak produceert en langzaam brandt. Het wordt al lang gebruikt als kruidenremedie en het roken kan helpen de longen te reinigen (bij rokers), bevordert de lymfecirculatie en verzacht zelfs een zere keel. 

4. BLAUWE LOTUS

Blauwe Lotus

Blauwe Lotus vindt haar oorsprong in het gebied rond de rivier de Nijl en is een oud bedwelmend kruid dat door de oude Egyptenaren werd gebruikt als partydrug. Wat het gebruik van Blauwe Lotus, als vervanging voor tabak, zo interessant maakt zijn haar vele effecten. Het is verdovend, seksueel stimulerend en tegelijkertijd euforisch. Het voegt een hele nieuwe dimensie toe aan je joint en je kan er samen met vrienden en geliefden van genieten.

5. PASSIEBLOEM

Passiebloem

Passiebloem is op zichzelf niet heel sterk, maar het is het een ideale match voor een cannabis mix. Het heeft het vermogen om zowel verdovend als opwekkend te zijn, waardoor het een geweldig kruid is voor aan het einde van de dag, als je achterover wil leunen en ontspannen. Je kunt je wellicht voorstellen dat dit geweldig past bij indica soorten en bepaalde hybride varianten van cannabis.

6. WITTE LOTUS

Witte Lotus

Velen beschouwen Witte Lotus als ongeveer hetzelfde als Blauwe Lotus en tijdens het roken kan het een heady, zwevende euforie opwekken. Daarom zal het kruid goed passen bij die heady, hazy sativa’s en hybride soorten als onderdeel van een rookmix.

7. SKULLCAP

Skullcap

Skullcap is een fantastisch alternatief voor tabak, voor personen die graag even wat rustiger aan doen. Het is bekend dat het kruid zenuwen, angst en stress kan verlichten, waardoor het een geweldige combinatie is met Indica’s en andere ontspannende soorten, die je aan het einde van de dag gebruikt, of op momenten waarop het je allemaal even teveel wordt.

8. NEPETA CATARIA

Nepeta Cataria / Kattenkruid

Nepeta cataria is ook wel bekend als kattenkruid, maar kan meer dan alleen katten van slag maken. Wanneer het gerookt wordt, als onderdeel van een marihuanamix, kan Nepeta cataria de verdovende effecten van je high versterken. Op zichzelf kan het het stress en angst verlichten zonder daadwerkelijk een bedwelming te veroorzaken. Hoewel je er dus niet direct extra high van wordt, is het zeker iets wat je in huis moet halen als je volledig wilt ontspannen.

9. GREENGO

Greengo

Greengo is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een “gezonder” alternatief. Het is een mix van papaja, mint, hazelaar blad en eucalyptus. Het bevat geen nicotine, is niet verslavend en het roken produceert minder teer dan tabak. Wat het nog beter maakt, is dat het de effecten van marihuana perfect complimenteert; het stimuleert en versterkt ze!

10. SALIE

Witte Salie

Tot slot mogen we salie niet vergeten. Salie is een heel gewoon tuinkruid, die veel gebruikt wordt in de keuken. Afhankelijk van de soort salie, zal je ook variërende effecten merken. Het beste is om witte salie te halen, die zowel ontspannend als opwekkend werkt. Deze is ook gemakkelijk verkrijgbaar, waardoor het geweldig is om aan je joint toe te voegen. Zorg alleen dat je een beetje onderzoek doet naar de verschillende soorten. Er zijn er zoveel en van sommigen kan je je ziek voelen.

Dat is alles! Als je probeert tabak te vermijden tijdens het roken, of gewoon graag iets anders wil toevoegen aan de mix, zijn er dus vele opties verkrijgbaar. Het mooie is dat al deze kruiden legaal zijn in de meeste landen (maar controleer dat eerst!), vaak goedkoper zijn dan tabak en net zo gemakkelijk verkrijgbaar op het internet. Trek er dus op uit en start je experimenten, je nieuwe, favoriete alternatief voor tabak kan zomaar voor het grijpen liggen!

Bron: zamnesia

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

New York maakt wiet legaal !!!

Voor New Yorkers ouder dan 21 jaar wordt het legaal om eigen wietplanten te kweken en ook winkels mogen een joint verkopen. Voor alle stappen