Israëlische regering keurt export medische marihuana goed

joods wiet

De Israëlische regering is afgelopen zondag akkoord gegaan met de export van medische marihuana. Deze goedkeuring maakt het voor Israëlische bedrijven mogelijk om te concurreren in een snelgroeiende markt, die wereldwijd wordt geschat op vele tientallen miljarden dollars.

Israël was tot voor kort één van de weinige landen waar klinische proeven met medische cannabis werd uitgevoerd. Hierdoor heeft de joodse staat buitengewoon veel kennis op dit gebied. Ook is Israël voor buitenlandse bedrijven aantrekkelijk om hun klinische proeven uit te voeren.

Er zijn negen Israëlische bedrijven die zich bezig houden met research, kweken, groeien en tevens de verkoop van cannabis voor medisch gebruik. Deze bedrijven zijn onder andere Tikun Olam, Better Cannabis, CannDoc (eigendom van InterCure Ltd. waar ex-premier Ehud Barak aan het roer staat), BOL , Seach, IMC, Teva Adir en Cannabliss.

Bron: Joods

On Key

Related Posts

Hoe het imago van wiet aan het veranderen is

Cannabis wordt steeds populairder. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld verandert het imago van wiet. Dat komt met name omdat wetenschappers steeds meer onderzoek doen naar verschillende stofjes in cannabis zoals de honderden verschillende cannabinoïden. Wat blijkt? Het in de coffeeshop verkrijgbare plantje heeft veel medicinale eigenschappen.  Bekijk ‘t gehele artikel op:

Ik ben benieuwd wie straks de softdrugsmarkt gaat controleren

D cocaïne stroomt in ongekende ladingen binnen via de lekke zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en Vlissingen. Jongens uit de kwetsbaarste stukken stad laten zich inschakelen om die groteske partijen uit de havens te halen. De staat moet het opnemen tegen drugsbendes met honderden miljoenen. Bekijk ‘t gehele artikel op: https://www.parool.nl/columns-opinie/ik-ben-benieuwd-wie-straks-de-softdrugsmarkt-gaat-controleren~b28dd0d8/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Geen softdrugsverkoop meer aan toeristen in Amsterdam

Geen buitenlandse toeristen meer in de coffeeshops, alleen nog softdrugs voor mensen die in Nederland wonen. Dat is een van de belangrijkste ideeën van de Amsterdamse driehoek om het softdrugsbeleid te wijzigen. Als je alleen nog maar cannabis aan ingezetenen verkoopt dan kan ook het aantal coffeeshops in de stad drastisch omlaag. Bekijk ‘t gehele