Hoe kan ik mijn wiet snel drogen?

Ja, je kan wiet snel drogen al wordt dit sterk afgeraden. Bij het snel drogen van wiet verlies je de smaak en kwaliteit en komt het niet tot z’n recht. Maar als je echt niet kan wachten of alvast een klein beetje wilt proberen zou je de volgende dingen kunnen doen:

1. Kan je wiet drogen met rijst?

Je kan je wiet drogen met rijst. Dit is tevens ook de beste methode. Stop je wiet in een zak, blik of pot met rijst. Doe de pot dicht en ga morgen kijken of je wiet al droog is. Rijst onttrekt vocht.

wiet-drogen-met-rijst

2. Kan je wiet drogen in een papieren zak?

Ja, je kan kleine wiettoppen in een papieren zak stoppen om het drogen sneller te laten verlopen. De papieren zak zorgt voor een gelijkmatige verdamping van de vocht, ook bij een hogere luchtvochtigheid. Kies voor toppen die zo groot zijn als popcorn, het proces van drogen zal 3 tot 6  dagen duren i.p.v. weken. Je kan de tijd verkorten om de zak te plaatsten op een warme ventilator vergelijkbaar van een laptop zal het drogen enkele uren duren.

je-wiet-laten-drogen-in-een-papieren-zak

3. Kan je wiet sneller drogen met een ventilator?

Als je een ventilator richt op je toppen zal dit zorgen dat je toppen eerder droog zijn. De luchtstroom zorgt ervoor dat je toppen sneller drogen.

je-wiet-drogen-met-een-ventilator

4. Kan je wiet drogen met een föhn?

Dit zou je kunnen doen door een zak met kleine gaatjes, panty of een schone sok aan je föhn te bevestigen met je wiet daarin.

wiet-drogen-met-fohn

5. Kan je wiet in de oven drogen?

Wil je je wiet drogen in de oven zet de temperatuur niet te hoog, misschien 50 tot 60 graden en draai je wiet zo ongeveer om de 10 minuten om en voel of je wiet al droog genoeg is. Hoe lager de temperatuur hoe beter het is maar het duurt dan wel langer.

wiet-drogen-in-de-oven

6. Kan je wiet drogen in de magnetron?

Deze methode wordt het meest afgeraden, maar als je dit toch wilt proberen… pak kleine topjes wiet en leg deze op een velletje keukenrol en leg dit op een bord. Doe de magnetron 5 tot 10 seconden aan, op de laagste stand. Hou de wiet in de gaten via ‘t raampje, zorg ervoor dat je wiet niet gaat gloeien en of roken. De magnetron bereikt alleen de buitenrand, hussel daarom ook tussentijds de buitenste toppen met de binnenste toppen. Al blijft deze methode lastig en is dit niet de meest efficiëntste methode. 

wiet-drogen-in-magnetron

7. Kan je wiet roken zonder het te drogen?

Verse natte wiet is eigenlijk niet tot moeilijk te roken, omdat het nat is gaat de wiet moeilijk aan. Wil je dit toch doen, dan zou ik de suikerbladeren er afknippen en dat roken. Suikerbladeren zijn de bladeren waar veel THC op zit. Ze zien er gesuikerd uit, ofwel de bladeren met de THC-kristallen(tricohmen).

wiet-roken-zonder-te-drogen
alles over Wiet en Hasj