Het groeien van je wietplant

wietplanten groeien

Het groeien van je wietplant kan je in 3 fases zien.

Na het ontkiemen zet je je zaadje in de grond van je potje. Dit is een potje ten grote van een mok.
De eerste 3 weken wanneer je wietplantje nog klein en kwetsbaar is zorg je goed voor hem, goede temperatuur tussen de 20 en 25 graden. Hier zal hij z’n wortels vormen.

Na 3 weken kan je je wietplant overpotten in een grote pot. Sommige zetten het ontkiemde zaadje gelijk in de grote pot, omdat een wietplant soms hinder kan ondervinden met overpotten.

Je wietplanten hebben 18 uur licht nodig om te kunnen groeien en zullen dan ook geen wiet produceren. Om ze wiet te laten produceren heb je minimaal 10 uur duisternis nodig, met uitzondering op de auto-flower.

En uiteindelijk de bloeifase de mooiste die er is. In deze fase geef je je wietplant als kan meer light en meer voeding. Blijf altijd goed op de staat van je wietplant letten om over watering, onder watering, overvoeding en ondervoeding op tijd te spotten. Let hierbij op het verkleuren, slap hangen en vallen van je blad. Dit zijn allemaal symptomen.

Bekijk ook onze wiet kweek tips & tricks:

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

landelijk wietexperiment

Landelijk wietexperiment

Landelijk wietexperiment Het kabinet heeft besloten dat de aanloopfase van het experiment gesloten coffeeshopketen start op 15 december 2023.  Amsterdam

alles over Wiet en Hasj