Het bloeien van je wietplant

Het bloeien van je wietplant

Gaat het light naar 12 uur light en 12 duisternis of geeft de natuur je minder light uren, dan gaat je wietplant in de bloei. Dit is anders bij autoflowering dit zijn planten die zelf in de bloei gaan, hierbij maakt het niet uit of ze meer of minder light krijgen. Als je kleine witte haartjes ziet verschijnen bij de toppen van je plant dan staat je wietplant in de bloei. De bloei periode duurt ongeveer tussen de 7 en 15 weken, dit is per soort verschillend.

Wanneer de wietplant in de bloeifase gaat dan heeft deze het liefst meer light en meer voeding, als je dit kan geven zal je dit zeker terug zien in de hoeveelheid en kwaliteit van je wiet opbrengst.

Als je wietplant in de bloei staat zal deze ongeveer 30% bij groeien. Dit zal in een snel vaart gaan. Tijden het bloeien is het beter om de bladeren onderin die geen tot weinig light krijgen weg halen. Dit zorgt er voor dat je plant meer voeding kan geven aan je toppen.
De haartjes zijn eerst doorzichtig en gaan van doorzichtig naar melk kleur en van melk kleur naar een amber(oranje) kleur toe.

Bekijk ook onze wiet kweek tips & tricks:

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

landelijk wietexperiment

Landelijk wietexperiment

Landelijk wietexperiment Het kabinet heeft besloten dat de aanloopfase van het experiment gesloten coffeeshopketen start op 15 december 2023.  Amsterdam

alles over Wiet en Hasj