Groeiende patiëntenaantallen wijzen op een normaal medicinaal cannabisgebruik

medicinale-cannabis

Sterk stijgende aantallen patiënten en vooruitgang in de wetgeving hebben geleid tot een ‘transformatief’ moment voor medicinaal cannabisgebruik in Europa, zo blijkt uit een nieuw rapport dat in Davos werd gelanceerd door de legale cannabisexpert Prohibition Partners. The European Cannabis Report™ 4e editie, uit de meest uitgebreide evaluatie van de belangrijkste markten voor medicinale cannabis in de regio blijkt dat ze klaar zijn voor een recordgroei in de komende jaren.

Het rapport voorspelt dat het aantal patiënten in de drie grootste markten in de regio (Italië, Nederland en Duitsland) in 2019 van 130.000 naar 225.000 zal stijgen. Het voorspelt tevens dat het totale marktvolume voor medicinale cannabis in 2028 58 miljard euro zou kunnen bereiken.

Het rapport belicht een golf van wetswijzigingen en een breder bewustzijn van de potentiële voordelen van cannabisgerelateerde producten voor de gezondheid als belangrijke drijvende krachten achter de groei. In 2018 heeft het Verenigd Koninkrijk cannabis op recept gelegaliseerd, net als Portugal en Malta. Er zijn nu 14 landen in Europa waar het legaal is. De EU-wetgevers zijn begonnen met het leggen van de basis voor een geharmoniseerde wetgeving in heel Europa voor het gebruik van medicinale cannabis en het Franse Nationale Agentschap voor Geneesmiddelen en Veiligheid van Gezondheidsproducten heeft onlangs de medische waarde van cannabis erkend.

Het rapport voorspelt dat tegen 2028 de belangrijkste markten voor medicinale cannabis (Duitsland, Italië en Nederland) zullen uitgroeien tot een industrie van 18 miljard euro. Stephen Murphy, medeoprichter van Prohibition Partners, laat weten:

“De Europese cannabismarkt ondergaat momenteel een transformatie, gedreven door een torenhoge vraag. Dit heeft de nationale regeringen in heel Europa tot actie aangezet en Europa is klaar om een kweekvijver voor de ontwikkeling van geneesmiddelen te worden.”

Murphy gelooft ook dat politieke event-driven verandering als een katalysator kan fungeren voor verdere groei.

“De meeste landen baseren hun wettelijke status op de WHO/VN-drugsverdragen. De WHO herziet nu de wettelijke status van cannabis en de EU-comités onderzoeken hoe het gebruik van cannabis internationaal kan worden gereguleerd. Dit zal de komende jaren tot een snelle groei leiden.”

Uit het rapport blijkt dat het leeuwendeel van de groei afkomstig zal zijn van de Duitse en Italiaanse markten, die na Nederland respectievelijk de tweede en derde Europese markt vormen. De Duitse markt is momenteel naar schatting 133 miljoen euro waard en zal tegen 2020 meer dan 1 miljard euro bedragen.

Murphy laat weten: “Duitsland legaliseerde medicinale cannabis in 2017 en het aantal patiënten is intussen gestegen van 1000 naar meer dan 40.000. In Duitsland kan een breder scala aan aandoeningen worden behandeld en er zijn een aantal cannabisproducten verkrijgbaar. Dit vergroot de waarde van de Duitse markt voor medicinale cannabis en zorgt ervoor dat deze in dit indrukwekkende tempo kan groeien.

Hoewel in het verslag wordt gesteld dat de vraag van patiënten hoog is, wordt gewaarschuwd dat de toegang in veel landen nog steeds beperkt is.

Murphy legt uit: “Hoewel medicinale cannabis in verschillende Europese landen al een aantal jaren legaal is, blijkt uit het rapport dat maar weinig landen over de infrastructuur of de juiste wetgeving beschikken om aan patiënten te leveren. Behalve in Nederland en Israël zijn deze afhankelijk van de import van cannabis om aan de vraag van patiënten te voldoen.

“Hoewel we nu weten dat cannabis meer dan 60 aandoeningen kan behandelen, missen we de klinische gegevens die nodig zijn om het volledige marktpotentieel te ontsluiten. Betrouwbaar, herhaalbaar onderzoek zal van vitaal belang zijn om conservatieve regeringen ertoe te bewegen hervormingen door te voeren; het verkleinen van de kloof tussen politieke wetgeving en gezondheidszorgregimes en het leiden tot een uiteindelijke mainstreamacceptatie”.

Over Prohibition Partners  

Prohibition Partners bestaat sinds 2017 en is opgericht met als missie het verstrekken van geavanceerde informatie en bedrijfsinformatie over de internationale cannabisindustrie. Ons team levert gegevens, inzichten en strategisch advies voor deze opkomende frontier. We werken samen met toezichthouders, ondernemers en investeerders om kansen op de internationale cannabismarkt te identificeren en hierop in te spelen.

Bron: prnewswire

On Key

Related Posts

Hoe het imago van wiet aan het veranderen is

Cannabis wordt steeds populairder. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld verandert het imago van wiet. Dat komt met name omdat wetenschappers steeds meer onderzoek doen naar verschillende stofjes in cannabis zoals de honderden verschillende cannabinoïden. Wat blijkt? Het in de coffeeshop verkrijgbare plantje heeft veel medicinale eigenschappen.  Bekijk ‘t gehele artikel op:

Ik ben benieuwd wie straks de softdrugsmarkt gaat controleren

D cocaïne stroomt in ongekende ladingen binnen via de lekke zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en Vlissingen. Jongens uit de kwetsbaarste stukken stad laten zich inschakelen om die groteske partijen uit de havens te halen. De staat moet het opnemen tegen drugsbendes met honderden miljoenen. Bekijk ‘t gehele artikel op: https://www.parool.nl/columns-opinie/ik-ben-benieuwd-wie-straks-de-softdrugsmarkt-gaat-controleren~b28dd0d8/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Geen softdrugsverkoop meer aan toeristen in Amsterdam

Geen buitenlandse toeristen meer in de coffeeshops, alleen nog softdrugs voor mensen die in Nederland wonen. Dat is een van de belangrijkste ideeën van de Amsterdamse driehoek om het softdrugsbeleid te wijzigen. Als je alleen nog maar cannabis aan ingezetenen verkoopt dan kan ook het aantal coffeeshops in de stad drastisch omlaag. Bekijk ‘t gehele