Eigenaar van Skittles klaagt THC-geïnfuseerde Zkittlez aan voor handelsmerkinbreuk

Zkittlez

De Wrigley-eenheid van Mars Inc., de eigenaar van Skittles, Starburst en Life Savers-snoepjes, diende klachten in tegen Terphogz, de maker van THC-geïnfuseerde snoep Zkittlez, op grond van handelsmerkinbreuk.

Maandag werden rechtszaken aangespannen bij de Amerikaanse federale rechtbanken Illinois en Californië en in Canada om de verkoop van Zkittlez-goederen, drugsparafernalia, kleding en koopwaar te stoppen.

“Bij Mars Wrigley zijn we erg trots op het maken van leuke traktaties die ouders kunnen vertrouwen om aan hun kinderen te geven en waar kinderen veilig van kunnen genieten. We zijn diep verontrust om te zien dat onze handelsmerkmerken illegaal worden gebruikt om producten met THC te verkopen, en nog meer om te horen dat kinderen deze producten binnenkrijgen en ziek worden, ”zei een woordvoerster van het Mars-bedrijf in een e-mail.

THC is de psychoactieve stof in cannabis.

Een van de klachten die zijn ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het noordelijke district van Illinois, genaamd Terphogz en vijf in Illinois gevestigde bedrijven die Zkittlez in de staat kopen, adverteren en doorverkopen.

In de rechtszaak vordert de Skittles-maker schadevergoeding van Terphogz en zijn wederverkopers en vraagt ​​de rechtbank om een ​​permanent verbod op de verkoop van producten met Zkittlez-merken en overhandigen alle producten of handelswaar die de merken gebruiken.

Bovendien hoopt Wrigley dat de Zkittlez-website ernaar wordt overgebracht en dat alle sociale media-accounts worden uitgeschakeld en dat Terphogz zijn handelsmerkaanvraag voor het merk intrekt.

“De Zkittlez Marks van Terphogz zijn qua zicht, geluid, betekenis en commerciële indruk nagenoeg identiek aan die van Wrigley’s Skittles Marks”, aldus de indiener, waarbij de rode verpakking als voorbeeld wordt genoemd.

Wrigley zei dat het bezorgd is dat de vergelijkbare productnamen verwarrend zijn voor de consument en dat het de reputatie van het bedrijf zou kunnen schaden.

Terphogz reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Bekijk ook onze wiet kweek tips & tricks:

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

Legale Wiet

Hoewel het verkopen van wiet in Nederland al decennia gedoogd wordt, is het telen van wiet nog altijd illegaal. Binnenkort gaat dit misschien veranderen. De

alles over Wiet en Hasj