Een dagelijkse dosis cannabis kan de hersenen beschermen en genezen tegen de gevolgen van veroudering

Ondanks je gemiddelde stereotypen in Shaggy- en Scooby-stijl, geloven onderzoekers dat cannabis echt kan helpen om onze geest later in het leven aan te scherpen.

Onderzoekers van de Universiteit van Bonn en de Hebreeuwse Universiteit hebben ontdekt dat lage, regelmatige doses tetrahydrocannabinol (THC), een van de belangrijkste actieve ingrediënten of cannabinoïden in marihuana, kunnen helpen voorkomen dat onze hersenen ‘vertragen’ naarmate we ouder worden. De Duitse studie, die vandaag in het tijdschrift Nature Medicine is gepubliceerd, onthulde dat terwijl jongere muizen onder invloed van THC een prestatieverlies leden, de psychoactieve chemische stof oudere muizen een aanzienlijke prestatieverbetering gaf, waardoor ze zelfs op één lijn kwamen te staan ​​met jongere muizen die zich hadden onthouden.

Om het effect van de chemische stof op hersenen van verschillende leeftijden te testen, plaatsten onderzoekers muizen die twee maanden, een jaar en 18 maanden oud waren gedurende een maand op een dagelijks regime van THC. De muizen werden vervolgens getest op hun vermogen om bekende objecten te herkennen en om door een waterlabyrint te navigeren in bekende en nieuwe configuraties.

Bekijk ‘t gehele artikel op:

https://www.forbes.com/sites/janetwburns/2017/05/08/daily-dose-of-cannabis-may-protect-and-heal-the-brain-from-effects-of-aging/?sh=4bc5f16d2e44

Bekijk ook onze wiet kweek tips & tricks:

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

Legale Wiet

Hoewel het verkopen van wiet in Nederland al decennia gedoogd wordt, is het telen van wiet nog altijd illegaal. Binnenkort gaat dit misschien veranderen. De