Het nieuwe tijdperk van het consumeren van wiet

 De opkomst van Dabben:

Introductie:

In de wereld van cannabisconsumptie zijn er talloze methoden om van het krachtige en veelzijdige kruid te genieten. Een van de nieuwste en snelstgroeiende trends in de cannabisgemeenschap is het “dabben” van wiet. Dabben is een revolutionaire techniek waarbij geconcentreerde cannabisextracten, zoals butaan hasjolie (BHO), worden verdampt en geïnhaleerd. In deze blog zullen we de essentie van dabben verkennen, inclusief wat het is, hoe het werkt, de verschillende soorten dabben, en waarom het zo populair is geworden.

Dabben in een coffeeshop van Amsterdam Centrum. (bekijk de video)

Neem in kijkje in een coffeeshop van Amsterdam West. (bekijk de video)

  1. Wat is dabben?

Dabben is een techniek om geconcentreerde wietxtracten te consumeren. Deze extracten zijn uiterst potent en kunnen een veel hoger THC-gehalte bevatten dan traditionele wiettoppen. Dabben maakt gebruik van een speciale waterpijp, een dab rig genaamd, die is uitgerust met een verhit element (meestal een nail of banger genoemd) waarop het wietextract wordt geplaatst. Door het verhitten van de nail of banger en het aanraken van het extract met een dab tool, wordt de concentraat verdampt, waarna de damp wordt geïnhaleerd.

  1. Hoe werkt het dabben?

Het dabben van wiet vereist een aantal specifieke hulpmiddelen. Naast een dab rig heb je een verhit element nodig (een nail of banger), een dab tool om het extract vast te pakken en op de verhitte nail of banger te plaatsen, en een hittemeter om de juiste temperatuur te bepalen. Nadat de rig en de nail zijn verhit, wordt er gewacht tot de rig de juiste tempratuur heeft en wordt het geconcentreerde extract op de verhitte oppervlakte aangebracht met behulp van de dab tool. Het extract verdampt direct bij contact met de hete nail of banger, en de damp wordt ingeademd via de rig.

  1. Soorten dabben:

a. BHO (Buteen Hasj Olie): BHO is een van de meest voorkomende en populaire vormen van wietconcentraat. Het wordt verkregen door het oplossen van de trichomen van de wietplant in butaangas. BHO kan variëren in consistentie, van een kleverige olie tot een meer bros en glasachtig concentraat dat bekend staat als “shatter“. Andere vormen van BHO zijn onder andere wax, budder en crumble.

b. Live Resin: Live resin is een concentraat dat wordt gemaakt van verse, bevroren wiettoppen die nog niet gedroogd zijn. Het behoudt de terpenen (aromatische verbindingen) en smaken van de verse plant veel beter dan andere extractiemethoden. Live resin staat bekend om zijn sterke aroma’s en intense smaakprofielen.

c. Rosin: Rosin is een concentraat dat wordt gemaakt door warmte en druk uit te oefenen op cannabisbloemen of hasj.

c. Rosin: Rosin is een concentraat dat wordt gemaakt door warmte en druk uit te oefenen op wiettoppen of hasj. Het proces van het maken van rosin vereist geen oplosmiddelen zoals butaangas, waardoor het een populairder en veiliger alternatief is voor veel gebruikers. Het resultaat is een kleverige, plakkerige substantie die rijk is aan terpenen en cannabinoïden.

  1. Waarom is dabben populair geworden?

Dabben heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen om verschillende redenen:

a. Sterkte: Geconcentreerde wietextracten bevatten veel hogere concentraties THC en andere cannabinoïden dan traditionele wiettoppen. Dit betekent dat gebruikers met een hogere tolerantie of op zoek naar een krachtigere ervaring kunnen profiteren van dabben.

b. Smaak en aroma: Dabben van wietextracten zoals live resin behoudt de originele smaken en aroma’s van de wietplant veel beter dan andere methoden van consumptie. Dit resulteert in een intensere en smaakvollere ervaring voor gebruikers.

c. Efficiëntie: Omdat geconcentreerde extracten zo krachtig zijn, is er meestal maar een kleine hoeveelheid nodig om het gewenste effect te bereiken. Dit maakt dabben een efficiëntere manier van consumeren in vergelijking met het roken van grote hoeveelheden wiettoppen.

d. Snelle werking: Dabben leidt tot een snellere absorptie van cannabinoïden in tegenstelling met andere consumptiemethoden zoals edibles. Dit betekent dat gebruikers snel de effecten kunnen voelen, waardoor het ideaal is voor mensen die onmiddellijke verlichting nodig hebben.

e. Technologische vooruitgang: De ontwikkeling van geavanceerde dab rigs en vaporizers heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van dabben. Deze apparaten bieden een gecontroleerde en gestroomlijnde ervaring, waarbij de temperatuur nauwkeurig kan worden ingesteld om de beste smaak en effecten te verkrijgen.

  1. Veiligheid en voorzorgsmaatregelen:

Bij het dabben van wiet is het belangrijk om enkele veiligheids- en voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

a. Hittebronnen: Dab rigs gebruiken intense hittebronnen, zoals blowtorches of elektrische verhittingselementen, om de nail of banger te verhitten. Wees altijd voorzichtig bij het hanteren van deze hittebronnen en zorg ervoor dat ze veilig worden gebruikt.

b. Temperatuurregeling: Het is essentieel om de juiste temperatuur te gebruiken bij het dabben. Te hoge temperaturen kunnen de cannabinoïden en terpenen beschadigen, terwijl te lage temperaturen mogelijk niet alle gewenste verbindingen vrijgeven. Experimenteer met verschillende temperaturen om de ideale balans te vinden.

c. Kwaliteit van extracten: Zorg ervoor dat je hoogwaardige en veilige cannabisextracten gebruikt. Koop bij gerespecteerde en betrouwbare coffeeshops die transparant zijn over hun productiemethoden.

d. Ventilatie: Dabben kan leiden tot intense dampvorming. Zorg ervoor dat je een goed geventileerde ruimte hebt om de dampen af te voeren. Dit helpt ook bij het verminderen van potentieel ongewenste geuren.

e. Dosering: Omdat geconcentreerde wietextracten zo krachtig zijn, is het belangrijk om de dosering in de gaten te houden. Begin met kleine hoeveelheden en pas de dosis aan op basis van je tolerantieniveau en gewenste effecten.

f. Reiniging en onderhoud: Houd je dab rig schoon en goed onderhouden. Regelmatig reinigen voorkomt de opbouw van residu en verlengt de levensduur van je apparatuur.

  1. Conclusie:

Dabben heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van wietconsumptie. Met zijn potentie, smaak en snelle werking is het een aantrekkelijke keuze geworden voor veel wietgebruikers. Het vereist echter wel de nodige voorzorgsmaatregelen en verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het op een veilige en plezierige manier wordt genoten. Als je geïnteresseerd bent in het proberen van dabben, zorg er dan voor dat je goed geïnformeerd bent, hoogwaardige producten gebruikt en altijd verantwoordelijk consumeert.

Dabben is een opwindende ontwikkeling binnen de cannabisgemeenschap en biedt gebruikers een geheel nieuwe manier om van de effecten en smaken van wiet te genieten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de handhaving op wetgeving met betrekking tot wiet en wietconcentraten kan variëren van plats tot plaats. Daarom is het niet overal verkrijgbaar.

Disclaimer: Deze blog heeft tot doel informatie te verstrekken over het onderwerp dabben van wiet. Het is belangrijk om te onthouden dat cannabiswetten en regelgeving kunnen variëren, en het is de verantwoordelijkheid van de lezer om op de hoogte te zijn van de wetten en voorschriften in hun eigen rechtsgebied. Dabben kan potent zijn en is mogelijk niet geschikt voor iedereen. Raadpleeg eventueel een medisch professional voordat je deze wietproducten wil gebruiken.

Waar kan je Rosin halen in Amsterdam?

Er meerderen goede coffeeshops in Amsterdam Centrum die rosin verkopen. Om er een paar op te noemen:

– The Old Church
– De Kroon
– MR-K
– Green Place
– Family First

Bekijk de menukaarten op:
Menu’s

Thuis snel en makkelijk rosin maken?

Om zelf rosin te maken kan je het beste gaan persen. Dit zou je zelfs met een elektrische stijlkam kunnen doen.

1) Door de wiet in bakpapier te plaasten

2) Dit plaatst je tussen de kam

3) Dan hard knijpen

4) En de kam verhitten

5) Je kan je rosin van je papier afhalen

Ik raad je aan om een rosin pers te halen als je echt serieus bent.

Rosin roken

Rosin heeft vaak een THC-percentage boven de 60%. Dit is extreem sterk en niet voor beginners bedoelt. Je voelt het effect van de thc binnen een paar seconden. Dit geeft een heldere high. Die sterk is en lang aanhoud.

Je rookt de rosin door dit te dabben met een speciale waterpijp of een dab rig, die is uitgerust met een verhit element (meestal een nail of banger genoemd)

alles over Wiet en Hasj