Blowen en sporten

Cannabis, ook wel bekend als wiet of hasj, is een populaire drug die vaak wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden. Sommige mensen gebruiken het om te ontspannen of om hun creativiteit te stimuleren, terwijl anderen het gebruiken om pijn of angst te verminderen. Maar wat zijn de effecten van blowen op trainen?

Geen prestatiebevorderend effect

Er zijn geen duidelijke aanwijzingen dat wiet een prestatiebevorderend effect heeft op krachttraining. Sommige bodybuilders of fitnessers zweren bij een joint voor de workout, omdat de roes die wiet veroorzaakt hen beter laat trainen. Maar dit is niet wetenschappelijk bewezen.

Mogelijke nadelen

Hoewel er geen duidelijke voordelen zijn van blowen voor het trainen, zijn er wel enkele mogelijke nadelen. Wiet kan bijvoorbeeld leiden tot verminderde coördinatie en reactietijd, wat gevaarlijk kan zijn tijdens het uitvoeren van oefeningen met gewichten of andere apparatuur. Bij anderen werkt dit juist weer in hun voordeel.

Bovendien kan wiet leiden tot een verhoogde hartslag en bloeddruk, wat extra belastend kan zijn voor het hart tijdens intensieve training. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het combineren van blowen en trainen.

Conclusie

Hoewel sommige mensen zweren bij het gebruik van wiet voor het trainen, is er geen wetenschappelijk bewijs dat dit een prestatiebevorderend effect heeft. Bovendien zijn er enkele mogelijke nadelen verbonden aan het combineren van blowen en trainen. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn en altijd naar je lichaam te luisteren.

Als je veel ervaring hebt met wiet, zou je gerust een keer kunnen sporten na het blowen of blowen na krachttraining. Begin eerst met een lage dosis.

Blowen en spieropbouw?

Er is geen bewijs dat blowen je spieropbouw beinvloed. Wel zou het je traing kunnen beinvloeden als je gaat blowen voor je training. Dit op het gebied van coördinatie en reactietijd.

Blowen na krachttraining?

Blowen na krachttraining kan een spierontspannende werking hebben. Dit omdat bij een ervaren blower het lichaam ontspant.

Blowen en topsport?

Dat blowen top sport zou beinvloeden is niet bewezen. Wilt je het gebruiken tijdens of een dag ervoor dan zou ik oppassen omdat Cannabis staat sinds 1989 op de dopinglijst staat. Al worden er geregeld top-atleten betrapt met thc in hun systeem.

alles over Wiet en Hasj