Coffeeshop Boerejongens 1 week dicht !!!

coffeeshop-boerejongens-1-week-dicht

Vorig jaar augustus heeft Boerejongens een rechtzaak gekregen over het onrechtmatig reclame maken voor hun coffeeshop keten. De rede hiervoor was dat Boerejongens op hun Youtube kanaal video’s liet zien over hun eigen wiet en hasj. Naast dat dit op hun youtube account gebeurde maakte ze ook veel reclame op hun Instagram daar waren des tijds veel foto’s te vinden van de wiet en hasj soorten in hun coffeeshops.

Maar ook op de website van Boerejongens scheen veel reclame te staan. Er stonden wiet en soorsten die verkocht werden in de coffeeshops maar ook waren er veel foto’s en video’s te zien met blowende beroemdheden. Deze website is van boerejongens zelf en mag daarom geen reclame, wiet of hasj bevatten.

Kortom mogen coffeeshops geen wiet of hasj op hun eigen social media of website laten zien. Dit wordt gezien als reclame. Doen ze dit toch dan krijgen ze eerst een waarschuwing, hierna zal stap 2 volgen dit is 1 week dicht, hierdoor loopt Boerejongens €400.000 mis.

De volgende stap zal helaas sluiting van de coffeeshop zijn. Wij vinden dat dit beleid veel te hard is

vooral omdat er voor alcohol volop reclame gemaakt mag worden en dit bij wiet of hasj heel streng wordt aangepakt. We hopen dat we snel betere tijden zullen zien. Als we kijken naar landen om ons heen gaat het de goede kant op.

Bekijk ook onze wiet kweek tips & tricks:

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

Legale Wiet

Hoewel het verkopen van wiet in Nederland al decennia gedoogd wordt, is het telen van wiet nog altijd illegaal. Binnenkort gaat dit misschien veranderen. De