(bij)voeding gebruiken voor je wietplant

bijvoeding-voor-je-wietplant

Elke plant heeft voeding nodig voor de groei- en bloeiperiode. Veelal bevat aarde genoeg voeding en bij Coco is veel voeding toegevoegd dit omdat cocos-vesels van origine geen voedingsstoffen bevat. Wil je toch net die ene stimulans geven of ga je voor een hydrocultuur dan is (bij)voeding nodig. Je kan kiezen voor biologische of synthetische voeding. De optimale voedingswaarde van de plant verschilt in de fase van de groei- en bloeitijd.

Let ook op met gebruik van kraanwater dit i.v.m. de Ph waarde, zout, mineralen en kalk. Gebruik osmose water/ gedemineraliseerd water wanneer je gebruik maakt van (bij)voeding. Osmose water/ gedemineraliseerd water is verkrijgbaar bij in veel verschillende winkels zoals bij veel supermarkten in het schap van de schoonmaakartikelen, zeeaquarium winkel, een drogisterij of online. Regenwater is ook goed geschikt voor al jouw planten, kraanwater is eigenlijk het minst geschikt, al groeit menig plantje ook prima op kraanwater.


Gemiddelde Ph waarde benodigt:
– Grondsoort: Coco, aarde en gemengd: Ph 6,3 – 7
– Grondsoort Hydrocultuur: Ph 5,5 – 6,3
Meng het water met de (bij)voeding goed door elkaar voor de beste opname van de voedingsstoffen.

– Geen (bij)voeding

Bij aarde is het niet altijd nodig om (bij)voeding te gebruiken, let op de voedingswaarde van de bodemgrond of deze aansluit op de wensen van jouw kweek. Dit is de meest natuurlijke manier en geen kans op vervuiling/vergiftiging van jouw plantje.

  • Voordelen: Natuurlijk, geen vervuiling, je kan je plant niet vergiftigen.
  • Nadelen: Mindere groei, kleinere toppen, Kan niet op Hydrocultuur, mindere smaak, kleur en sterkte van zowel de plant als de top. Lagere THC gehalte dan met bijvoeding.

– Biologisch

Is op basis van een natuurlijk product, plantaardig of dierlijk, zoals kunstmest. De beste aangeschreven biologische bijvoeding is vleermuizen- of vogelpoep zoals van zeemeeuwen. Je zal zien wat voor een verbetering deze bijvoeding je planten geeft. Of misschien heb je een zoetwater aquarium, dit water is ook erg goed voor je planten. Dit water bevat al de samenstelling van stikstof (N), fosfor (P), kalium (K) en de juiste Ph waarde.

Bij zowel biologisch als bij Synthetisch (bij)voeding kan je al een te hoge dosis geven waarbij je de plant het erg moeilijk kan maken, dit uit zich vaak in vlekken op de bladeren en de groei wordt belemmert. Heb je veel te veel gegeven kan het zelfs zo zijn dat je plant het niet overleeft. Ook is de smaak net iets zachter en verfijnder dan synthetisch.

  • Voordelen: Zorgt voor een betere plant met grotere toppen, je hoeft de plant niet te spoelen, natuurlijk, geen kans op vervuiling in je wiet, krachtigere smaak, kleur en sterkte van zowel de plant als de top. Hogere THC gehalte.
  • Nadelen: Kans op te hoge dosis/vergiftiging.

– Synthetisch

Door de mens sterk bewerkte bijvoeding met de optimale verhouding stikstof (N) , fosfor (P) , kalium (K) vaak van origine gewonnen uit aardolie. Synthetische (bij)voeding laat chemische reststoffen achter spoel daarom minimaal 3 weken voor het oogsten de grond goed door en gebruik geen synthetische (bij)voeding meer. De synthetische (bij)voeding kan de rook en smaak ruwer en harder beïnvloeden, de kenner herkent vervuilde wiet. Vervuilde wiet komt vaak terecht in de straathandel.

  • Voordelen: Zorgt voor optimale groei, grote toppen, krachtiger smaak, kleur en sterkte van zowel de plant als de top. Hogere THC gehalte dan zonder bijvoeding.
  • Nadelen: Spoelen, kans op te hoge dosis/vergiftigen. Laat chemische reststoffen achter.

– Biologisch & synthetisch

Biologische en synthetische (bij)voeding wordt vaak door elkaar heen gebruikt. Dit om net die ene extra boost in groei- en bloeitijd te geven maar de plant niet te veel te vervuilen maar denk ook aan bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden welke synthetisch zijn welke chemische resten achter laat.

  • Voordelen: Alles zoals Synthetisch
  • Nadelen: Alles zoals Synthetisch

Bekijk ook onze wiet kweek tips & tricks:

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

landelijk wietexperiment

Landelijk wietexperiment

Landelijk wietexperiment Het kabinet heeft besloten dat de aanloopfase van het experiment gesloten coffeeshopketen start op 15 december 2023.  Amsterdam

alles over Wiet en Hasj