Amazon steunt nu federale cannabislegalisatie

amazone-en-legale-wiet

De poging om cannabis op federaal niveau te legaliseren won een krachtige bondgenoot: e-commerce en mediagigant Amazon. Het bedrijf kondigde maandag aan dat zijn openbare beleidstak nu een wetsvoorstel voor de legalisering van cannabis ondersteunt dat eind vorige maand opnieuw in het Huis werd ingediend.

Amazon heeft ook aangekondigd dat het zijn beleid voor het testen van drugs heeft gewijzigd en dat het bedrijf werknemers niet langer zal diskwalificeren voor het gebruik van wiet.

In een blogpost die dinsdag werd gepubliceerd, schreef Dave Clark, het hoofd van de wereldwijde consumentenafdeling van Amazon, over hoe het bedrijf zijn denken over cannabis heeft geëvolueerd, aangezien 17 staten het gebruik door volwassenen hebben gelegaliseerd en meer dan 30 staten een of andere vorm van medicinale marihuana toestaan.

“In het verleden hebben we, net als veel werkgevers, mensen gediskwalificeerd om bij Amazon te werken als ze positief testten op het gebruik van wiet. Maar gezien waar de staatswetten zich in de VS verplaatsen, zijn we van koers veranderd’, schreef Clark. “We zullen wiet niet langer opnemen in ons uitgebreide screenings programma voor drugs en de functies die niet worden gereguleerd door het ministerie van Transport, en zullen het in plaats daarvan dezelfde behandelen krijgen als alcoholgebruik.”

Clark zei dat Amazon doorgaat met “impairment checks” voor werknemers op het werk en na elk incident op alle drugs en alcohol zal testen.

Amazon verandert ook van gedachten over cannabis naar Washington. Clark zei dat het openbare beleidsteam van het bedrijf de Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act van 2021 (MORE Act) “actief zal ondersteunen”, een federaal wetsvoorstel dat opnieuw bij het Huis is ingediend door vertegenwoordiger Jerry Nadler, een democraat uit New York en de voorzitter van het Huis Juridische commissie.

Bekijk ‘t artikel op:

https://www.forbes.com/sites/willyakowicz/2021/06/01/amazon-now-supports-federal-cannabis-legalization/?sh=3716029c34a5

Bekijk ook onze wiet kweek tips & tricks:

Bekijk ook onze social kanalen:

Positief Wiet Nieuws

Related Nieuws

Legale Wiet

Hoewel het verkopen van wiet in Nederland al decennia gedoogd wordt, is het telen van wiet nog altijd illegaal. Binnenkort gaat dit misschien veranderen. De

alles over Wiet en Hasj